Conservatorii vor ca țara să fie împărțită în opt regiuni

135
1
Partidul Conservator susține regionalizarea României, astfel încât țara să fie împărțită în opt regiuni, a declarat, ieri, deputatul PC Mircea Irimie.

"PC este pentru regionalizare, va fi un pas care va da șansa României pentru dezvoltare, pentru atragerea de investitori. Acest proces este de bun augur și dorim să facem parte din echipa care se ocupă cu acest lucru", a precizat Irimie.

El a spus că este vorba de șapte regiuni mari și Ilfov-București a opta regiune. Potrivit deputatului PC, cel mai important este ca fiecare regiune să aibă un buget și să poată face proiecte regionale, dar și naționale.

Comentează știrea

hanibal
11 aprilie 2013
PC se vrea reformator

PC vrea modernizare , vrea reforme .Indiferent cum se vor numi reformele , modernizare , sau regionalizare , ele nu se vor putea face atata timp cat exista coruptie demagogie , interese de grup si partidele , guvernele , sunt la cheremul politicianismului . Trebuie sa lichidam parazitismul si functionarismul . Trebuie schimbat radical tot ceea ceea ce se numeste " sistem ". Toate asa zisele reforme facute pana acum au fost dominate de ideea ca o societate se poate reface si dezvolta prin introducerea unor institutii si prin legi providentiale , uitandu-se ca o institutie trebuie sa fie un termen , un rezultat , un punct de plecare , o continuitate . Fiecare partid care ajunge la guvernare anuleaza tot ce a facut guvernul precedent . Fiecare partid , alianta sau lider care ajunge la putere doreste sa reformeze . Nineni nu vrea sa continue . Reforma administrativa , autonomia prost inteleasa , pot efacta grav unitatea statului . Oricum , in conditiile actuale , descentralizarea va slabi statul spre profitul baronilor si grupurilor de interese locale . Reformele de orice fel trebuie sa duca la prosperitate . Societatea romaneasca nu este o societate prospera . Pentru realizarea marilor reforme este nevoie ca si polulatia sa fie pregatita si interesata in realizarea acestora . Dar modul in care sunt gandite si realizate reformele , produce intotdeauna suferinte si consecinte greu de suportat , mai ales ca toate eforturile si sacrificiile sunt suportate de catre cei multi nu de catre cei suspusi . Un lucru este cert : USL vrea sa faca o reforma fara pregatirea si consultarea cetatenilor , motiv pentru care s-ar putea ca reforma administrativa si modificarea Consitutiei sa nu fie votate de catre electorat.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3032 secunde