Consilierii din Cernavodă nu îl vor pe Dinu coleg și pe Pleșa viceprimar

1550
Consilierii din Cernavodă nu îl vor pe Dinu coleg și pe Pleșa viceprimar - cernavodamarianamircea48-1323632548.jpg

Consiliul Local Cernavodă are 17 membri,  însă, în prezent, acesta funcționează doar cu 16 consilieri.

Deși social-democratul Dumitru Chivu a fost înlăturat în urmă cu mai mult timp din Consiliul Local Cernavodă, nici până la acest moment, nu s-a reușit validarea mandatului celui care ar trebui să-l înlocuiască pe acesta.
Primarul orașului Cernavodă, Mariana Mircea, susține că acest lucru nu a fost posibil, deoarece consilierii locali au tot respins proiectul de validare a mandatului de consilier local al lui Nicolae Dinu, social-democratul propus să-l înlocuiască pe Chivu.
"După ce am primit decizia instanței de judecată, prin care se stabilea că mandatul consilierului Dumitru Chivu a încetat, l-am propus pe Nicolae Dinu să preia această funcție. Acest proiect de hotărâre a fost inclus de nenumărate ori pe ordinea de zi a ședințelor de consiliu, dar consilierii locali nu îl aprobă. Cred că aceștia nu doresc ca PSD să-și întărească poziția în Consiliul Local prin validarea unui nou membru. Din acest motiv, avem un consilier mai puțin în cadrul Consiliului Local Cernavodă", a declarat Mariana Mircea.
Hotărârea de încetare a mandatului de ales local deținut de Dumitru Chivu a fost stabilită de instanța de judecată. Inițial, el a fost exclus din PSD, în anul 2010, în urma unor divergențe avute cu președintele PSD Cernavodă, primarul Mariana Mircea.
Legea prevede că un consilier local exclus din partidul pe listele căruia a câștigat funcția își pierde și calitatea de ales local. Deoarece consilierii locali din Cernavodă au refuzat să voteze hotărârea de încetare a mandatului, primarul Mariana Mircea s-a adresat instanței de judecată care i-a dat câștig de cauză.
v v v
Dumitru Chivu consideră că înlăturarea sa din Consiliul Local Cernavodă este un abuz și s-a adresat Tribunalului Constanța, secției de Contencios - Administrativ și Fiscal. El solicită magistraților suspendarea executării actului administrativ adoptat în ședința CLM din luna iunie, prin care s-a votat încetarea mandatului său de consilier local.
Și încercările de numire a unui nou viceprimar la Cernavodă, după eliberarea din funcție a democrat liberalului Floriean Hristea, declarat de instanță incompatibil, sunt sortite eșecului.
Consilierii locali din Cernavodă au respins, de două ori până acum, propunerea primarului Mariana Mircea de alegere a social democratului Ștefan Pleșa în funcția de viceprimar al orașului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 07 Decembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Nicușor își pârăște primarii la ANI
Marţi, 06 Decembrie 2011
Stire din Social : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Pagina a fost generata in 0.2264 secunde