Concurs Consilierii locali constănțeni nu obișnuiesc să acorde audiențe

1013
Consilierii locali constănțeni nu obișnuiesc să acorde audiențe - 1e012f8cfabbcde57804cdaafca52a3f.jpg

Articole de la același autor

Potrivit Legii 215/2001 privind administrația publică locală, republicată, consilierii locali sunt obligați ca, în îndeplinirea mandatului, să organizeze periodic întâlniri cu cetățenii și să acorde audiențe.
Unii aleși constănțeni susțin că nu se practică astfel de audiențe, dar sunt organizate întâlniri periodice cu oamenii, de obicei programate de către partidele din care fac parte.

Liberalii, întâlniri pe cartiere
Consilierul local Ovidiu Cupșa (PNL) a recunoscut că nu există "o practică" în rândul aleșilor de a ține audiențe. În schimb, el a de-clarat că participă la întâlniri organizate cu cetățenii, săptămânal. De obicei, aceste întruniri au loc la sfârșitul săptămânii, fie la sediul partidului, fie la sediile PNL din cartiere. Ultima întâlnire la care a participat Cupșa a fost acum o săptămână, la sediul PNL, unde a fost organizată o întâlnire cu mai mulți oameni de afaceri.
În urma contactului direct cu oamenii, Cupșa a sesizat că oamenii nu fac încă distincția între autoritatea centrală și cea locală și nu știu cui să se adreseze pentru a-și rezolva problemele.
Colegul său din Consiliul Local Constanța, Constantin Matei, a declarat că, personal, participă la ședințele săptămânale ale birourilor PNL din cele 27 de organizații de cartiere. "Am stabilit ca, o dată pe săptămână, să fiu prezent la ședința unui birou de cartier. Aici, se adună atât liberali, cât și oameni care își mărturisesc nemulțumirile și problemele. Însă problemele lor nu pot fi re-zolvate prin niște proiecte de hotărâre ce ar putea fi dezbătute în Consiliul Local", a arătat fostul lider al PNL Constanța. În opinia sa, cele mai multe dintre problemele con-stănțenilor ar putea fi rezolvate de către instituțiile deconcentrate.
Ultima sa întâlnire a avut loc acum o săptămână în zona Inel I-II și Salvare. Atunci, cetățenii s-au plâns de faptul că nu există destule treceri de pietoni și ar mai avea nevoie de una pe IC Brătianu. Apoi, ei au demonstrat că instalațiile de preluare a apei din zonă sunt subdimensionate.

Democrat-liberalii, cu sau fără audiențe
Consilierul democrat-liberal Nicolae Șandru a declarat că aleșii locali nu țin audiențe ca deputații, însă, de două ori pe săptămână, cetățenii pot veni la PD-L pen-tru a discuta și a încerca soluționarea problemelor împreună cu el. "Vin foarte mulți oameni la noi și se plâng de o serie de probleme. Ne lasă cereri și noi încercăm să le preluăm și să intervenim la primărie. Au venit oameni care
mi-au spus că au depus cereri pentru toaletarea copacilor încă din 2006 și nu s-a făcut nimic", a explicat Șandru. Totodată, el a mai arătat că sunt constănțeni care sunt nemulțumiți de numărul mic de rampe de gunoi, susținând ame-najarea unor astfel de rampe într-o proporție mai mare.
Constănțenii îl pot contacta pe Șandru în fiecare marți (12.00-14.00) și joi (16.00-18.00), la sediul organizației municipale a PD-L. "În cazul în care se întâmplă să nu fiu acolo, secretarul nostru de partid preia cererile de la cetățeni și apoi iau legătura cu ei", a mai precizat el. În plus, de două ori pe lună, Nicolae Șandru se întâlnește cu alegătorii din cartierul Kilometrul 4-5.
Consilierul a mai spus că lucrează acum la câteva proiecte care să vină în sprijinul constănțenilor și pe care vrea să le promoveze împreună cu deputații Constantin Chirilă și Maria Stavrositu. Însă a preferat să nu își dezvăluie inițiativele pentru moment.
Colega sa din Consiliul Local Constanța, Mădălina Popa, nu are un program stabilit de audiențe sau întâlniri cu cetățenii. În schimb, activitatea profesională pe care o desfășoară în domeniul educației i-a dat prilejul să poată dialoga cu constănțenii pe teme ce țin de specialitatea sa. Popa este membru în consiliile de administrație a trei grădinițe și două școli. Potrivit afirmațiilor sale, în urma întâlnirilor avute atât cu părinții, cât și cu reprezentanții instituțiilor școlare, administrația locală ar trebui să sprijine școlile care nu au săli de sport sau baze sportive suficiente. Ea și-a propus să realizeze un proiect de hotărâre în acest sens.

Pesediștii nu sunt la mare căutare
Reprezentantul PSD în Consiliul Local, George Vișan, și-a fixat programul de audiențe joia, în intervalul 18.00 - 20.00, la sediul formațiunii politice din zona Trocadero. Vișan a adăugat că tot aici țin audiențe și consilierii Daniel Georgescu și Vasile Chirondojan. Însă, potrivit lui, în situația în care nu sunt solicitări din partea constănțenilor, consilierii nu sunt prezenți la sediu.
Ultima întâlnire la care a partici-pat a avut loc acum două săptămâni, la care au venit doar câteva persoane. Vișan a adăugat că pe zona sa de responsabilitate sunt puțini cetățeni care vin în audiență. Potrivit lui, principalele griji ale cetățenilor se referă la aspectul orașului, ce implică o serie de elemente precum pubelele sau toaletarea copacilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1168 secunde