Consilierii PD-L din Mangalia propun măsuri sociale pentru pensionari

389
Chiar dacă nu au câștigat Primăria Mangalia și nici nu au majoritatea în consiliul local, pedeliștii nu au renunțat în a-și pune programul electoral în practică.
Astfel, consilierul local PD-L, Paul Foleanu, a elaborat două proiecte de hotărâri privind instituirea unor măsuri sociale pentru persoanele defavorizate din Mangalia. Primul proiect se referă la subvenționarea cu 100% a abonamentului pe transportul în comun pe rutele Mangalia – interior și Mangalia – Olimp pentru pensionarii sau persoanele trecute de 60 de ani care fac dovada că nu au venituri lunare mai mari de 500 lei/persoană.
Cea de-a doua măsură prevede acordarea unor ajutoare de urgență, constând în alimente în valoare de 600 lei/an pentru persoanele din municipiul Mangalia, care sunt pensionari sau care sunt în vârstă de peste 60 de ani, ce fac dovada că nu au venituri mai mari de 500 lei/persoană sau 1000 lei/familie. Ajutoarele de urgență ar urma să fie acordate de către Serviciul Public de Creșe, Asistență Socială, Cultură, Sport și Igienă Publică, defalcat, în valoare de 100 lei, de șase ori pe an, respectiv din două în două luni.
Rămâne însă de văzut dacă cele două proiecte de hotărâri vor trece prin consiliul local, dominat de alianța PSD-PNL. Cert este că aceste măsuri sociale s-au regăsit și în bagajul de promisiuni electorale ale pesediștilor, așadar consilierii PSD nu prea ar avea motive să se împotrivească, decât, poate, cele politice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0532 secunde