Consilierul Mihai Petre se alătură demersului prefectului în privința referendumului

1935
1

Articole de la același autor

Consilierul județean Mihai Petre susține fără rezerve declarațiile prefectului județului Constanța, Claudiu Iorga Palaz, precum și demersurile pe care acesta le va iniția cu privire la recuperarea sumei de 20 de miliarde de lei vechi de la conducerea Consiliului Județean Constanța și de la majoritatea USL.
Petre a spus că referendumul trebuie decontat din buzunarele tuturor factorilor implicați, întrucât a fost organizat nelegal și este nul de drept, prin prelungirea orei de închidere a urnelor. El a precizat că locuitorii județului Constanța trebuie să știe că, "în următorii ani, vor plăti din buzunar linia de credit de 10 milioane de euro aprobată recent la propunerea lui Nicușor Constantinescu, de aceeași majoritate obedientă a USL, exact pentru cheltuieli extravagante, inutile și de campanie electorală mascată, precum referendumul împotriva desființării județului Constanța".
"Este foarte curios cum, brusc și dintr-odată, s-a așternut tăcerea peste delirantul referendum organizat de Consiliul Județean Constanța împotriva desființării județului Constanța. După o zi de 6 noiembrie dominată de nereguli în procesul de votare de la primele ore ale dimineții și până la închiderea urnelor, după declarația victorioasă a președintelui Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, demnă de revista «Urzica», a urmat evitarea prezentării rezultatelor finale de către reprezentanții USL din cadrul Biroului Electoral de Circumscripție Județean", a declarat Mihai Petre.
El spune că, pentru toate acestea, există și o explicație elementară: "Dacă BEC ar fi anunțat prezența reală la vot, de 43%, acest lucru ar fi consfințit, de facto, eșecul referendumului, sinonim cu eșecul USL, și ar fi deschis drumul solicitării în instanță a anulării acestuia pentru prelungirea nelegală a orei de închidere a urnelor. Cu alte cuvinte, reprezentanții USL din Biroul Electoral de Circumscripție Județean îl protejează pe organizatorul referendumului, dar se și autoprotejează de o posibilă hotărâre a instanței prin care suma de 20 de miliarde de lei să fie plătită din buzunarele celor care au hotărât desfășurarea acestuia, precum și din ale celor care au decis prelungirea orei de închidere a urnelor".

Comentează știrea

sava
24 noiembrie 2011
Tandemul Mihai-Palaz

Se contureaza un tandem pentru Primarie-CJC.Un tandem cu sorti de castig.Abia acum Mazare-Constantinescu vor intra in sevraj.Mult succes !

Articole pe aceeași temă

Vineri, 18 Noiembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Cine conduce Mangalia?
Pagina a fost generata in 0.3849 secunde