Consiliul Local, de acord să primească încă 13% din Portul Constanța

1007
6
Consiliul Local, de acord să primească încă 13% din Portul Constanța - consiliullocalavotattransferul-1396543386.jpg

Articole de la același autor

Majorarea pachetului de acțiuni al administrației locale constănțene la Administrația Porturilor Maritime a fost avizată, ieri, într-o ședință de îndată a Consiliului Local Municipal Constanța. 


În cursul zilei de ieri, aleșii locali au fost convocați într-o nouă ședință de primarul Radu Mazăre, pentru a lua în discuție proiectul de hotărâre privind acordul de transmitere cu titlu gratuit a unui pachet suplimentar de acțiuni deținute de stat la Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, reprezen-tând minimum 13% din capitalul social către Consiliul Local Municipal (CLM) Constanța. 
În urma mai multor divergențe pe această temă, proiectul de hotărâre a fost votat de consilierii PSD, UNPR și PP-DD, în timp ce consilierii locali de la PDL și PNL au votat împotrivă. 
În cadrul ședinței, Radu Mazăre a anunțat ce va face cu banii proveniți din dividendele din Portul Constanța. 
"Pentru anul care vine și pentru anii următori, eu, primarul Radu Mazăre, și PSD-ul dorim ca toți banii proveniți din dividendele din Portul Constanța să fie alocați pentru creșterea subvenției la energia termică. A fost o promisiune pe care eu și PSD am făcut-o în campania electorală. De fapt, în campania electorală, promisiunea a fost făcută de USL, adică și de liberali. Acum, nu mai recunosc nimic și votează împotrivă, dar atunci le plăcea când apăreau pe panourile publicitare și promiteau că aduc Portul acasă", a declarat edilul șef. 
Mazăre a mai adăugat că nu are nicio afacere cu portul. "Eu, personal, nu am nicio afacere cu portul. Nu mă interesează. Cum ne-am descurcat până acum cu 20% din acțiuni, așa o să ne descurcăm și cu 33% bine mersi. Cu un bun management, cred că Portul Constanța ar trebui să scoată în 2-3 ani, nu ca acum, opt milioane de euro, ci 40 milioane de euro din profit, 20 merg în investiții, 20 în dividende", a mai spus, printre altele, Mazăre. 
Recent, Dan Șova, ministrul Transporturilor, a afirmat că intențiile Guvernului sunt ca Ministerul Transporturilor să renunțe la o mare parte din acțiuni astfel încât Primăria Constanța să ajungă să dețină 33% din acțiuni, iar 14% să fie vândute. Dacă aceste intenții vor fi puse în aplicare, Ministerul Transporturilor va avea 33%, Primăria Constanța - 33%, Fondul Proprietatea - 20%, iar un pachet de 14% ar urma săa fie scos la vânzare. În acest moment, Ministerul Transporturilor are 60% în administrația Portului Maritim Constanța, Primăria Constanța are 20%, iar Fondul Proprietatea 20%. 
După votul aleșilor locali din Constanța, Guvernul trebuie să dea o hotărâre prin care să treacă pachetul de acțiuni de la stat la Primăria Constanța sau această acțiune să aibă loc în Parlamentul României, transferul acțiunilor fiind stabilit printr-o lege. 
v v v
În altă ordine de idei, PDL Constanța consideră că nu s-au respectat procedurile legale atunci când a fost inițiat acest proiect de hotărâre, motiv pentru care democrat-liberalii constănțeni au anunțat că vor contesta în contencios administrativ hotărârea Consiliului Local privind acordul de transmitere cu titlu gratuit a unui pachet suplimentar de acțiuni deținute de stat la Compania Națională Ad-ministrația Porturilor Maritime SA Constanța reprezentând minim 13% din capitalul social către Consiliul Local al municipiului Constanța.


Comentează știrea

ath
4 aprilie 2014
Intre socialismul stiintific si capitalismul moscovit

As dori sa precizez cateva lucruri.Suntem in luma aprilie 2014.Mazare se afla la jumatatea mandatului.Pana in luna octombrie 2016,au mai ramas 6 luni.In campania electorala,Mazare a promis "UN NOU CET,O GIGACALORIE MAI IEFTINA".Mai ieftin,nu inseamna sa-i jefuiesc pe altii,indiferent cine ar fi ei.Risipa sau ineficienta,nu se acopera cu o alta risipa.Acest mod de gandire este gresit. Asa gandesc talharii.Unde este CET-ul ? Unde sunt constructiile cu eficienta termica ? Ce inseamna o gigacalorie mai ieftina ? Mai ieftina pentru cine ? In al doilea rand, un primar este un simplu administrator.Punct ! Primarul îndeplinește o funcție de autoritate publică LOCALA. Este clar ? Mazare sa citeasca in lege care sunt atributiunile primarului.Mazare nu este minister de finante. Primarul este al tuturor,chiar si al celor care nu l-au votat.Primarul nu este Dumnezeul local.Primarul nu face legi speciale pentru cetatenii comunei.Primarul nu stabileste limita saraciei in localitatea lui.Primarul nu are dreptul sa stabileasca cine este bogat,cine este sarac,cine trebuie sa primeasca de la altii si cine trebuie sa plateasca.Toti cetatenii sunt egali intre ei.Un oras(o comuna) nu este un stat in stat.O localitate este strans legata economic si social de toate localitatile din Romania.Cine are dreptul sa legifereze ca limita saraciei la Constanta este la 1500 lei si la Cumpana este de 800 lei(de exemplu).Ce drept are primarul sa stabileasca plafonul impozitelor locale in functie de veniturile cetatenilor sau de numarul de gaini din curtea fiecaruia ? Cu ce drept stabileste el asa ceva ? Sau care este baza legala ? Dupa 24 de ani de capitalism primitiv,uite ca am ajuns in societatea socialista multilateral dezvoltata:DE LA FIECARE DUPA POSIBILITATI,FIECARUIA DUPA NEVOI(sau DUPA CUM VOTEAZA-nu conteaza).Iosif Vissarionovici Stalin ar fi invidios pe Mazare.Barbarism stiintific !

ct
4 aprilie 2014
subventii la caldura...

pai dle mazare, de ce nu faci un nou CET, de ce sa bagi/ ingropi banii intr-un mort? ca asta e actualul CET ! inteleg ca trebuie mituiti votantii, dar sunt sioameni care gandesc in acest oras... si nu sunt putini...chiar si actualii pensionari, au si ei copii,nepoti, mai mult s-ar bucura de un poiect de viitor !

admirator
4 aprilie 2014
auzi, dom*le ce au facut astia!

si eu care credeam ca vor refuza cadoul facut de Pitulescu/Sova... De acum sa vedeti tunuri in port... distrugeri si jaf!

GABI STAN
4 aprilie 2014
MAZRE

CE AU BAGAT EI PANAA ACUM IN CONSTANTA DAR CE O SA BAGE DE ACUM IN COLO CEL MAI ,AARE TRAFICANT DE DROGURI ESTE RADU STEFAN MAZARE ADN-AUL DIN CCONSTANTA ESTE MANA IN MANA CU EL SI TOTI AI LUI DOAMNE CATA LUME PROASTA IN CCONSTANTA ASTA DE TOT PE EL IL VOTEAZA

DODO
4 aprilie 2014
portul

Saracii,ce s-au mai chinuit sa-l convinga pe Mazare sa accepte! Sint curios sa vad ce procent intra la bugetul local si cit in buzunarul edilului ,care va fi "sponsorizarea" din partea celor ce vor sa faca ceva bun in port.

treziti-va constanteni
5 aprilie 2014
Ziarul Cuget Liber a trecut de partea lui Mazare.

Din pacate ziarul Cuget Liber a ajuns doar sa redea ce spune Mazare. Inainte prezenta adevarul ascuns in spatele bunelor intentii, iar acum lui Bosanceanu ii tremura tot ca daca ajunge Portul la Mazare, trebuie sa fie cuminte, nu ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3346 secunde