Constanța are patru noi cetățeni de onoare. Cine sunt aceștia

1034
Constanța are patru noi cetățeni de onoare. Cine sunt aceștia - cetateandeonoaredanielasofronie-1553800837.jpg

Articole de la același autor

În urmă cu o lună, trei consilieri locali de la PMP au propus acordarea titlului de cetățean de onoare al municipiului Constanța, post-mortem, fostei scrimere constănțene Elena Buhaiev, decedată anul trecut. Ieri, acest lucru a devenit realitate, cele două fiice ale Elenei Buhaiev primind placheta aferentă acestui titlu de la primarul Decebal Făgădău.

Reamintim că, în anul 1975, Elena Buhaiev a făcut parte din echipa României care a obținut locul al treilea la Campionatul Mondial de la Budapesta. Această medalie de bronz obținută împreună cu echipa a fost prima medalie câștigată la un campionat mondial de un sportiv reprezentând județul Constanța. Doi ani mai târziu, a luat o nouă medalie de bronz la Mondialele de la Buenos Aires.

În altă ordine de idei, Elena Buhaiev a fost inspector de educație fizică și sport la Inspectoratul Școlar Județean Constanța, instituție unde a fost și inspector școlar general, director în Ministerul Educației și Cercetării, membru în Comisia Prezidențială pentru susținerea sportului românesc, membru în Comitetul Executiv al Federației Române de Scrimă, membru în Biroul executiv al Academiei Olimpice Române - Filiala Constanța, dar și coautor la numeroase lucrări științifice.

"Este un titlu pe care n-aș fi vrut să-l acordăm. Aș fi vrut să fie printre noi. Mă bucur că PMP a avut această inițiativă. Mi-aș dori să nu mai acordăm titluri post mortem, mi-aș dori să le acordăm la timp", a spus primarul Decebal Făgădău.

Tot în cadrul întâlnirii de ieri, au primit titlul de cetățean de onoare fosta gimnastă Daniela Sofronie, plutonier adjutant Iulian Ioan Căpățână, care a fost rănit în Afganistan în anul 2012, și maestrul dirijor Gheorghe Stanciu.

Laureată cu aur la echipe și argint la sol în cadrul Jocurilor Olimpice de la Atena, din 2004, Dana Sofronie a intrat definitiv în elita gimnasticii mondiale. Totodată, în Grecia, s-a clasat pe locul cinci la individual compus și pe poziția a șasea la paralele. Tot în 2004, Dana Sofronie a obținut două medalii la Campionatul European de la Amsterdam, unde a luat aurul la echipe și argintul la individual compus.

"Mă simt onorată să primesc acest titlu. Mulțumesc primarului Făgădău, domnului Ilie Floroiu și consiliului local că mi-au îndeplinit acest vis", a spus Daniela Sofronie, ieri, la primirea plachetei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8247 secunde