"Constanța, trezește-te !" - chemarea la solidaritate lansată de senatorul Onaca Dorel

574
"Constanța- TREZEȘTE-TE!", "Constanța-TREZEȘTE-TE !", aceste îndemnuri s-au auzit de-a lungul traseului, pe care "bulgărele portocaliu", format din caravana "Solidaritate pentru Constanța", s-a deplasat sâmbătă 24 mai, între sediul organizației PD-L a municipiului Constanța și Terasa Colonadelor.
Coloana sutelor de mașini, bicicliști, rolleri, motocicliști, scutere și ATV-uri a fost condusă de însuși candidatul PD-L la funcția de primar al Constanței, senatorul Onaca Dorel Constantin, animatorul și inițiatorul acestei acțiuni de solidaritate socială.
Caravana "Solidaritate pentru Constanța" s-a deplasat pe itinerariul bulevardul Lăpușneanu, bulevardul Ferdinand până la Miga, bulevardul Tomis, prin fața Primăriei și Prefecturii Constanța, până la Terasa Colonadelor.
Chiar dacă acțiunea s-a desfășurat în miezul zilei, chemările adresate trecătorilor de-a lungul întregului traseu au fost "Constanța - TREZEȘTE-TE!" și "Constanța - DEȘTEPTAREA!".
Dorința nedisimulată a PD-L, exprimată prin îndemnuri formulate cu exactitate și tărie, ca pe 1 iunie prezența la vot în municipiul Constanța să fie una de excepție, a găsit în persoana senatorului Onaca Dorel Constantin exponentul ideal.
"Într-un oraș sufocat de birocrație, de betoane și hoție admi-nistrativă, în care vegetația a dispărut aproape cu desăvârșire, într-un oraș desfigurat de o arhitectură și de un concept urbanistic pocite de interesele unor mafioți care roiesc în jurul actualului primar Mazăre, este nevoie de un tratament urgent, astfel încât pecinginea roșie a neocomunismului pesedist, care se întinde ajutată fiind de  febra galbenă liberală, să fie stopate! Singurul remediu cunoscut este injecția cu serul binefăcător al VOTULUI!
Cetățeni ai Constanței, ziua de 1 iunie trebuie să constituie pentru noi toți un moment de referință cu adevărat istorică!
Renunțând la comoditate și nepăsare, pe 1 iunie, prin votul dumneavoastră, al tuturor, puteți relansa Constanța pe orbita europeană a unei dezvoltări economico-sociale fără precedent!
Fiecare vot contează! Asumați-vă răspunderea civică și votați!
Scoateți răul din Primărie și din Consiliul Județean!"- cu aceste cuvinte, candidatul PD-L la funcția de primar al municipiului Constanța, senatorul Onaca Dorel Constantin, a dat semnalul începerii deplasării caravanei portocalii către Primăria și Consiliul Județean Constanța, în vederea administrării tratamentului adecvat bolii grave de care suferă municipiul și întreg județul: indolența și nepăsarea actualei administrații locale și județene față de adevăratele probleme cu care se confruntă populația.
De-a lungul traseului parcurs, bulgărele portocaliu a fost întâmpinat peste tot de manifestările de simpatie ale populație care așteaptă ca pe 1 iunie să se producă schimbarea mult dorită.
Îndemnurile sonore, adresate tuturor segmentelor sociale și profesionale, au fost primite de asemenea cu simpatie, adeziunea cetățenilor manifestându-se prin saluturi amicale și chiar alăturarea multora dintre privitori coloanei portocalii.
Tinerilor li s-au adresat chemări la solidaritate socială, pentru a se prezenta la vot într-un număr impresionant, creându-și astfel posibilitatea  conturării și construirii, prin propriul vot, a unui viitor cu adevărat de cetățeni europeni.
"TINERE, VOTUL  TĂU  CON-TEAZĂ!" - chemarea a răsunat pe parcursul itinerariului, iar cei cărora le era adresată se opreau privind cu simpatie și aprobare marea portocalie care inundase bulevardele Constanței.
"Stimați intelectuali! - dascăli și îndrumători spirituali ai orașului!
Stimați profesori, învățători, bibliotecari, educatori și formatori ai tinerei generații! Stimați ingineri, medici, juriști, economiști, informaticieni și arhitecți!
Dragi oameni de teatru și film, actori, artiști plastici, stimați jurnaliști!
Oferiți urbei exemplul dumnea-voastră generos! Pe 1 iunie, veniți la vot!  Inițiați Marea Schimbare!
Votul și exemplul dumneavoastră sunt hotărâtoare!" - aceste îndemnuri au răsunat pe întreg parcursul deplasării coloanei portocalii.
Chemările la vot, îndemnurile adresate constănțenilor de toate vârstele și din toate categoriile socio-profesionale, de către candidatul PD-L la funcția de primar al municipiului Constanța, senatorul Onaca Dorel Constantin, și de candidații PD-L pentru funcțiile de consilieri municipali s-au constituit într-o inedită manifestare populară itinerantă.
Această desfășurare de forță portocalie, de solidaritate socială, a atras un număr impresionant de cetățeni care, pe măsură ce coloana democrat-liberalilor îi depășea, își manifestau aprobarea deplină față de inițiativa de excepție a candidaților PD-L, conduși cu vigoare de către senatorul Onaca Dorel Constantin, de a transforma ziua de 1 iunie într-o zi de neuitat, ziua în care Constanța, asemeni Timișoarei anului 1989, să marcheze momentul începerii unei adevărate revoluții civice și cetățenești, ziua în care toți cei care au dobândit dreptul la vot, să și-l exprime cu îndrăzneală, renunțând la comoditatea, nepăsarea și letargia în care ultimii opt ani ai administrației Mazăre i-au împins pe cetățenii Constanței.
Marșul portocaliu s-a desfășurat într-o atmosferă civilizată, de ordine și disciplină civică ireproșabile, fără incidente, coloana fiind însoțită de forțele de ordine ale poliției rutiere și ale jandarmeriei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7313 secunde