În urma unui scandal sexual,

Consulul României la Chișinău a demisionat

350
Ministerul de Externe de la București a confirmat demisia consulului și a precizat că acesta își anunțase intenția încă de vineri, ieri, semnând doar actul oficial. Ministerul de Externe nu a comentat, însă, motivele acestei demisii.
Totul a pornit de la o înregistrare video, trimisă cotidianului "Curentul" din București, în care apare consulul României la Chișinău, Ion Nuică, întreținând relații sexuale cu o tânără.
Redacția "Curentul" susține că a primit un film realizat cu o cameră ascunsă care înfățișează un domn prezentat drept diplomat român în timpul unei partide de sex cu o femeie care pare să fie rezidentă în Republica Moldova, dar despre care autorii filmării susțin că este angajată la Consulat. Cei doi protagoniști discută și despre unele treburi de serviciu, însă nu chestiuni ce ar interesa siguranța națională, precizează "Curentul".
Cotidianul comentează că montajul filmului introduce un generic cu accente politice tipice propagandei regimului comunist de la Chișinău.
Noul scandal intervine în plin îngheț diplomatic între Chișinău și București, în condițiile în care România nu are ambasador în capitala moldoveană, după ce autoritățile de aici au refuzat să-și dea acordul pentru persoana propusă de MAE român. Fostul ambasador român la Chișinău, Filip Teodorescu, a fost expulzat în aprilie, împreună cu un alt diplomat român, după ce puterea din Republica Moldova a acuzat România de implicare în violențele postelectorale din 7 aprilie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6621 secunde