Continuă lucrările de asfaltare la Medgidia

265
1
Cele mai multe străzi din municipiul Medgidia au fost deja reabilitate. Recent, au început și lucrările de asfaltare și reabilitare a străzii Bucovinei. Acestea fac parte din proiectul "Reabilitare tramă stradală în municipiul Medgidia, județul Constanța", în cadrul căruia s-a finalizat reabilitarea a 29 de străzi din totalul de 31 incluse în proiect. Strada Bucovinei este penultima stradă ce va fi as-faltată, după finalizarea lucrărilor de pe artera respectivă ur-mând să înceapă și reabilitarea străzii Văii.

Proiectul "Reabilitare tramă stradală în municipiul Medgidia, județul Constanța" are ca sursă de finanțare Programul Operațional Regional (POR), Axa 2 Îmbunătățirea infrastructurii de transport regionale și locale, Domeniul Major de Intervenție 2.1. Reabilitarea și moderni-zarea rețelei de străzi județene, străzi urbane - inclusiv construcția, reabilitarea șoselelor de centură.

Potrivit primarului Marian Iordache, proiectul are o durată de 46 luni, începând de la 21.07.2009, când s-a semnat contractul de grant, iar valoarea totală a proiectului este de aproximativ 31 milioane lei cu TVA.

Obiectivul general al proiec-tului îl reprezintă reabilitarea și modernizarea tramei stradale din municipiul Medgidia, în vederea creșterii gradului de siguranță a circulației, a reducerii timpului de călătorie prin fluidizarea traficului, precum și a diminuării poluării aerului prin reducerea consumului de carburanți auto. În urma finalizării proiectului, vor fi reabilitați 20,235 km de străzi, 44,259 km trotuare, 2,490 km de spațiu verde, 948 ml limitatoare de viteză. 

Comentează știrea

Andy
12 septembrie 2012
limitatoare

cum se fluidizeaza traficul si se reduce timpul de calatorie prin introducerea limitatoarelor de viteza?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3577 secunde