Coroane de flori și slujbe pentru eroii căzuți la Revoluție

1029
1
În cursul zilei de joi, 22 decembrie, Instituția Prefectului în colaborare cu Asocia-țiile de revoluționari din Constanța și Garnizoana Constanța, a organizat o depunere de coroane de flori la Troița din parcul Casei de Cultură. Acțiunile au fost prilejuite de Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, instituite prin Legea 425/2011.

Evenimentul a început în jurul orei 12.08 pentru ca desfășurarea să fie în conformitate cu Programul centralizat elaborat de Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluționarilor din Decembrie 1989. Potrivit acestei reglementări, la ora 12.08, ieri, se impunea intonarea Imnului de Stat al României în toate orașele martir din România, printre care se numără începând din acest an și Constanța, declarat Oraș-martir al Revoluției din Decembrie 1989 prin Legea 236/2011.

Manifestația de depunere a coroanelor a fost precedată de o slujbă de pomenire a celor care au murit la Revoluția din 1989, susținută de Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie și de un sobor de preoți.

Ulterior, în jurul orei 13.45 au fost depuse coroane și la Grupul Funerar al Eroilor Revoluției din Decembrie 1989.

Menționăm că la eveniment au participat și au depus coroane, pe lângă cadrele militare și prefectul Claudiu Palaz, liderii partidelor politice din Constanța. Dintre aceștia, amintim prezența consilierul jude-țean din partea PDL, Florian Constantin, a membrilor Partidului Poporului, în frunte cu liderul Gheorghe Slabu și prim-vicepreședintele Ion Radu. De asemenea, la eveniment au fost prezenți simpli constănțeni, care au rememorat evenimentele din acel decembrie de acum 22 de ani, dar și alte oficialități locale.

Comentează știrea

ion
23 decembrie 2011
palaz masonul mafiot si partidul pedofililor dan diaconescu

de unde au averea de milioane euro? palaz ca jurist la primarie nu mergea la 2 termene consecutive in instanta si pierdea case -asa a luat gasca de mafioti gica slabu,george despina,dan cornel,cusu,ciote ,zisu.imobile de milioane euro-dna bucuresti stie-dar e coruptie mare

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.414 secunde