"Creșterea pensiilor și salariilor, în pericol din cauza că președintele Iohannis amână promulgarea bugetului"

382
3

Articole recomandate

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat, la România TV, că situația este critică din cauza întârzierii cu care președintele Klaus Iohannis decide dacă promulgă sau nu bugetul pe 2017. Creșterea pensiilor este în pericol, la fel și cea a salariilor, iar comunitățile locale sunt blocate de lipsa unui buget pe 2017, susține aceasta, scrie romaniatv.net

Majorarea pensiilor și eliminarea CASS-ului ar putea fi amânate, dacă președintele Klaus Iohannis nu promulgă mai repede bugetul. "Eu zic că e foarte complicat și e o situație fără precedent. Noi am mai eliminat impozitul și CASS pentru pensiile mai mici de 2.000 de lei, o măsură bună și așteptată de pensionari", a spus Lia Olguța Vasilescu, la România TV.

Totodată, orașele, satele și comunele sunt la un pas de blocaj total, din cauza lipsei bugetului. Angajații riscă să nu-și mai primească salariile, iar utilitățile să nu mai poată fi plătite.

"Situația este foarte gravă în țară, pentru că nu vorbesc doar de faptul că primarii nu pot da drumul la investiții, gândiți-vă la o licitație, durează 6 luni, nu ai bugetul aprobat nici măcar la nivelul întregii românii", a mai precizat ministrul Muncii.

"Primarii noștri din Dolj au spus: "Măcar lăsați-ne să ne punem eșarfele tricolore și să mergem la Cotroceni și să explicăm că sunt blocate comunitățile locale în acest moment" ", a mai precizat Lia Olguța Vasilescu.

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, marți, ă nu împărtășește "îngrijorarea" pe care a transmis-o președintele Klaus Iohannis cu privire bugetul de stat, precizând că au fost întâlniri publice între Guvern și Administrația Prezidențială pe buget, subliniind că acesta este "un proiect ambițios și un proiect de buget care conține toate măsurile prinse în programul de guvernare", scrie romaniatv.net

Comentează știrea

Liviu Burebista
16 februarie 2017
afara cu straini din tara

Neamtu asta inputit este impotriva a tot ce este romanesc. Santem un caz unic in istoria lumii, nicaieri nu s-a mai intamplat asa ceva, ca un popor sa alega un strain in functia suprema. Asa arata politica "lucrului bine facut", nemteste .

PT. BUREBISTA
16 februarie 2017
SLUGA IN 4 LABE

IMPUTITI SI PERICULOSI SUNT AIA CA TINE .PERICULOASE SUNT PERSOANELE CA MATA PTCA POT "CREA" IMPUTITI CA TINE. V-ASI CASTRA PE TOTI DE TEAPA TA CA SA NU MAI PUTA AERUL.

Joc de glezne
16 februarie 2017
Olguta Vasilescu sau doamna Razboi Civil

In timpul demonstratiilor de strada care au urmat dupa nenorocirea de la Colectiv aceasta doamna declara ca si PSD-ul este in stare sa scoata oameni in strada si ca ea,Olguta poate declansa chiar un razboi civil.Instigarea la razboi intern s-a repetat in ianuarie 2017.In loc sa fie pedepsita pentru genul asta de instigare la revolta,doamna Olguta a ajuns ministru.In luna decembrie 2016 Dragnea striga in gura mare ca tara nu are guvern din cauza lui Iohannis.Cand tara a avut guvern in luna ianuarie 2017 primul lucru care l-a facut guvernul lui Dragnea a fost sa le dea libertate la hoti.Acum Olguta tipa ca pensiile si salariile sunt in pericol din cauza lui Iohannis.Cine mai stie ce le cloceste mintea la sarlatanii astia din PSD-ALDE.Cu instigarea la razboi civil,noi te tinem minte,Olguto.Sa nu crezi ca te uitam.Din cate imi amintesc,Mazare ne sugera si el un fel de razboi civil,un fel de revolutie cu uniforma aia a lui de proletar rosu.Dragnea a fost incantat de prestatia lui Mazare la Constanta.Nicusor Constantinescu milita pentru autonomia Dobrogei si punea bete in roate Comisariatului Militar Constanta in anii 2013-2014.Tot in anul 2014 rusii au ocupat Crimeea.Va aduceti aminte ? Daca nu va amintiti ,vom reveni cu detalii. Interesanta coincidenta,stranie asemanare intre Olguta, Mazare , Nicusor Constantinescu si Dragnea "patriotul".Sa fie ceva intamplator ?

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9603 secunde