"Criza rusească și mercantilismul arată că Europa și-a pierdut ambiția"

82

Articole de la același autor

Europa se află într-un moment de răscruce, iar criza rusească și mercantilismul care înflorește arată că aceasta și-a pierdut ambiția, a declarat, luni, la Eurosfat, senatorul PSD Mircea Geoană, citat de Mediafax.
"Europa se află într-un moment de criză și de răscruce cum n-a fost niciodatã de la începutul acestui minunat proiect, unicat în istoria umanității. Suntem prinși într-o menghină multiplă, în care, evident, prima mare dilemă este către ce vrem să mergem și către ce putem să mergem ca următoare etapă a integrării sau dezintegrării europene", a spus Mircea Geoană, în deschiderea celei de-a doua ediții a Eurosfat.
Președintele Institutului Aspen a subliniat că, în prezent, există "o criză de legitimitate a constructului european", iar rata mare de absenteism, inclusiv în România, la ultimele euroalegeri arată "o dificultate a explicării către publicul general a însăși ideii europene".
În acest context, el a precizat că "cei care se bazează pe mașinării de partid, pe mobilizarea electoratului propriu se uită, evident, mecanic la alegri, dar nu se uită calitativ la aceste alegeri".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5891 secunde