Cu ce se mai laudă administrația din Medgidia

1339
Administrația locală din Medgidia pregătește, la sfârșitul acestei săptămâni, cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică Ușoară Românească "Dan Spătaru".
Potrivit primarului localității Medgidia, Marian Iordache, anul acesta vor participa 22 de concurenți, dintre care 15 din România, trei din Republica Moldova și câte un concurent din Bulgaria, Belarus, Ucraina și Turcia.
Festivalul va avea și anul acesta o singură secțiune, aceea de interpretare, ce se va desfășura în zilele de vineri și sâmbătă. Ordinea în care vor intra în concurs participanții va fi stabilită prin tragere la sorți, iar o condiție a regulamentului este aceea ca fiecare concurent să interpreteze o melodie din repertoriul lui Dan Spătaru.
Juriul, ca și în anii precedenți, este compus din personalități cunoscute. Astfel, vor juriza soția lui Dan Spătaru, Sida Spătaru, Andreea Andrei (textier), Anca Sigartău (actriță), Titus Andrei (redactor Radio România), Jolt Kerestely (compozitor), Cornelia Bereș (consilier local), Marcel Dragomir (compozitor), Voicu Enăchescu (dirijor Centrul de Artă Tinerimea Română), Mirela Fugaru (textier și interpret), Oleg Volontir (Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniul Cultural Imaterial Republica Moldova), Cristea Ioan (director ANCCSR).
Cei 22 de concurenți vor fi acompaniați live de Big-Bandul Radio, avându-l ca dirijor pe Ionel Tudor. Premierea concurenților va avea loc duminică, la Gala Laureaților.
Participanții la festival se vor bate pentru Trofeul "Dan Spătaru", în valoare de 6.000 de lei, dar și pentru celelalte premii: premiul I, în valoare de 4.000 de lei, premiul II, constând în 3.000 de lei și premiul III de 2.000 de lei. De asemenea, vor fi acordate și premii din partea sponsorilor și partenerilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Festivalul Toamnei, la Constanța
Vineri, 23 Septembrie 2011
Stire din Eveniment : Incendiu la Medgidia, lângă Lafarge
Pagina a fost generata in 0.6273 secunde