Pentru un referendum contestat

Cum "clocește" Nicușor 4 miliarde de lei într-o săptămână și lasă artiștii nemâncați cu lunile

247
Cum

Articole de la același autor

Consilierii județeni ai PDL  Constanța au refuzat, ieri,  să se prezinte la ședința extraordinară convocată de preșe-dintele Consiliului Județean Con-stanța, Nicușor Constantinescu.
În urmă cu câteva zile, Constan-tinescu a convocat toți consilierii județeni la o ședință pe a cărei ordine de zi s-a aflat hotărârea privind aprobarea referendumului județean, referendum ale cărui costuri se ridică la 100.000 de euro (aproximativ 4 miliarde de lei vechi). Banii pentru organizarea acestei consultări provin din bugetul județean, iar referendumul ar urma să aibă loc la data de 17 iulie. 
Mai exact, este vorba despre hotărârea organizării referendumului prin care cetățenii sunt chemați la urne să se pronunțe cu "Da" sau "Nu" la întrebarea: "Sunteți de acord cu desființarea unității administrativ-teritoriale, județul Constanța ?"
Întâlnirea consilierilor județeni era stabilită, ieri, de la ora 12.00. Cu puțin timp înainte, consilierii județeni ai PDL Constanța au organizat o conferință de presă prin care au anunțat că refuză să se prezinte la această ședință extraordinară.
"Este o ședință convocată nelegal. Nu putem merge acolo pentru a acoperi o ilegalitate a președintelui Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu. Pe de altă parte, anul trecut, nu se găseau bani pentru plata salariilor celor din Cultură, iar acum au găsit 100.000 de euro pentru acest referendum. Această sumă nu se regăsea în bu-getul județean dar, dacă tot a găsit-o, îi sugerăm să o redirecționeze spre Cultură sau spre cazurile sociale", a spus consilierul județean Mihai Petre și, totodată, purtător de cuvânt al PDL Constanța.
El a mai punctat și faptul că, în caz de referendum județean, întrebarea care urmează să fie adresată constănțenilor este incorectă, atâta timp cât deja se știe că județul Constanța nu va fii desființat, ci, din contră, va deveni capitală de județ.
"Întrebarea care urmează să fie adresată nu este concludentă pentru referendum. Județul Constanța nu va fi desființat", a mai spus Petre.
La rândul lui, după ce a adus argumente că ședința este nelegal constituită, bazându-se pe mai multe texte de lege, consilierul județean Adrian Gheorghiță a menționat că toți cei opt consilieri județeni ai PDL Constanța vor cere ajutorul prefec-tului.
"În caz că această hotărâre prin care se va organiza referendumul va fi aprobată de ceilalți consilieri județeni, îl vom sesiza pe prefectul județului Constanța cu privire la ilegalitatea comisă. De asemenea, îi vom solicita prefectului să atace în contencios-administrativ această hotărâre", a declarat Adrian Gheor-ghiță fiind susținut în demers de toți ceilalți consilieri județeni ai PDL Constanța.
În altă ordine de idei, așa cum era de așteptat, cu sau fără consilierii PDL,  toți ceilalți consilieri județeni care, de fapt, formează USL-ul la nivelul județului Constanța au votat în favoarea organizării unui referendum.
Rămâne de văzut dacă această consultare va mai avea sau nu loc, deoarece dacă este vorba despre o ilegalitate, așa cum susțin democrat-liberalii constănțeni, cu siguranță, prefectul județului, Claudiu Iorga Palaz, nu va sta pe gânduri pentru a o ataca în instanță.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8248 secunde