Cum s-a desfășurat Cupa Memorială "Ali Erdurahan" organizată de UDTTMR la Mihail Kogălniceanu

547
Duminică, 8 iulie, în comuna Mihail Kogălniceanu a avut loc a XIII-a ediție a Cupei Memoriale la kureș "Ali Erdurahan". Manifestarea a fost organizată de filiala locală a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România și Primăria și Consiliul Local Mihail Kogălniceanu.
Alături de noul primar al localității, Ancuța Daniela Belu, la eveniment au participat lideri ai comunității tătare, reprezentanți ai Consulatului General al Turciei la Constanța, dar și doi reprezentanți ai Bazei Militare de la Mihail Kogălniceanu. Pentru aceștia din urmă, organizatorii au pregătit și o surpriză: la final, vicepreședintele UDTTMR, Demirel Caiali, i-a înmânat comandantului bazei o cupă memorială care poartă numele celui care a încetățenit kureșul la Mihail Kogălniceanu, "Ali Erdurahan". 
"Am înmânat această cupă reprezentanților Bazei Militare NATO Mihail Kogălniceanu pe de o parte în semn de mulțumire pentru că ne-au fost alături la acest eveniment deosebit de important pentru promovarea tradițiilor noastre, și pe de altă parte în semn de deschidere spre o bună colaborare și pe viitor", a declarat Caiali.
De cealaltă parte, reprezentantul americanilor s-a arătat încântat atât de premiul primit, cât și de competiția de kureș, în sine.
Câștigătorii ediției de anul acesta au fost: la categoria 15-18 ani, locul I a fost ocupat de Ali Elvis Cobadin, iar locul al II-lea de Olteanu Serghiu- Osmancea. La categoria 18-22 ani, Isleam Serhan a ocupat prima poziție, iar cea de-a doua a fost ocupată de Curti Denis, ambii competitori provenind din localitatea Valu lui Traian. Câștigătorul categorie open a fost Gelil Denis din Valu lui Traian, în timp ce locul doi a fost ocupat de Apas Elvis din Medgidia. Stere Cornel din Mihail Kogălniceanu a câștigat premiul întâi la categoria old boy, locul doi fiind ocupat de Gelil Selami din Valu lui Traian.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7656 secunde