Cum va arăta "Parcul Seniorilor" din Constanța

1151
1

Articole de la același autor

În ultimii ani, conducerea Căminului pentru Persoane Vârstnice din Constanța a primit numeroase solicitări pentru cazarea pensionarilor rămași fără familii în urma unor tragedii sau chiar a unora care au fost abandonați de familie. Din păcate, căminul funcționează la capacitate maximă, astfel că cererile acestor oameni au rămas în așteptare. Din dorința de a soluționa cât mai multe probleme ale cetățenilor și de a îmbunătăți capacitatea de cazare a persoanelor vârstnice, municipalitatea, în a cărui su-bordine se află instituția, și-a propus realizarea extinderii Căminului pentru Persoane Vârstnice din Constanța cu un corp nou con-struit în apropierea celui vechi. Astfel, în cursul zilei de ieri, la sediul Căminului pentru Persoane Vârstnice Constanța, a avut loc evenimentul organizat cu ocazia începerii lucrărilor în cadrul proiectului "Parcul Seniorilor". Proiectul, derulat de Primăria Constanța, este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013. Conform planului, noua clădire va avea parter și două etaje. De asemenea, sunt prevăzute și spații de depozitare, administrative, cabinete medicale și un spațiu de socializare pentru persoanele cazate în cămin. Totodată, curtea interioară va fi amenajată pentru a putea fi folosită ca spațiu de relaxare pentru pensionarii cazați în cămin, în special pentru cei imobilizați. Conform planului, se vor reface atât spațiile interioare, cât și cele exterioare ale clădirilor, se reabilitează instalațiile electrice, termice, de gaze, alimentarea cu apă și canalizare și se vor monta panouri solare, pentru a reduce consumul de energie. Costul se ridică la 6.292.537 lei, iar banii provin din fonduri europene, însă este posibil ca bugetul pentru acest proiect să fie majorat. "Este mare nevoie de o construcție nouă. Noi suntem și așa mulți, locuri nu mai sunt, iar oamenii vin aproape zilnic să depună cereri pentru cazarea în cămin. Din păcate, sunt refuzați pentru că nu sunt locuri", a spus una dintre pensionarele care stă de ani buni la acest cămin. 


 
Potrivit primarului Radu Mazăre, care a fost prezent la evenimentul de începere a lucrărilor de ieri, deoarece sunt foarte multe solicitări de locuri în căminul de bătrâni, la anul va începe și construcția unei noi locații ce va avea aproximativ 100 de locuri. 
Noua locație va fi amplasată în fosta creșă din zona "Salvare" și va avea aproximativ 100 de locuri de cazare. 


Comentează știrea

aa
4 decembrie 2013
aaa

probabil acest camin va arata la fel ca piata Ovidiu. nu ar fi rau sa afle cumva si primaria (poate de la tv) cum arata marea lor lucrare de renovare... http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1199351&page=222

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.692 secunde