Cum va arăta Parlamentul UE: PPE - 212 mandate, socialiștii - 186, iar extremiștii - aproape 140

123
Cum va arăta Parlamentul UE: PPE - 212 mandate, socialiștii - 186, iar extremiștii - aproape 140 - europeanparliament97704300-1401089215.jpg

Articole recomandate

Popularii Europeni rămân cel mai imprtant grup politic în Parlamentul European, după alegerile europene, urmați de socialiști. Extremiștii au obținut multe voturi, dar nu vor constitui un grup omogen. 


Conservatorii din cadrul Partidului Popular Eeuropean (PPE) se clasează pe primul loc după alegerile europene, duminică, cu 212 mandate în viitorul Parlament European (PE), fiind urmați de socialiști (186), iar eurofobii ar putea obține în total 140, potrivit unei noi estimări a PE, relatează AFP.


Liberalii ar urma să rămână la treilea grup, cu 71 de eurodeputați, urmați de Verzi (55), potrivit acestei proiecții realizate de către Institutul TNS pe baza sondajelor efectuate la ieșirea de la urne în cele 28 de state membre ale Uniunii Europene (UE).


Aceste patru grupuri proeuropene pierd toate mandate. Ele ar însuma 523 de eurodeputați, față de 612 în Parlamentul în exercițiu. PPE pierde 63, socialiștii zece, liberalii 14, iar Verzii trei.
Stânga radicală ar obține zece în plus, de la 35 la 45.


La rândul lor, extremiștii și eurofobii nu constituie un bloc omogen.


Grupul eurofobilor din jurul partidului UKIP al britanicului Nigel Farage este creditat cu 36 de mandate (-4).


Urmează "neînscrișii" în Parlamentul în exerciții, ca Frontul Național Francez, FPÖ austriac sau PVV olandez, care aveau deja eurodeputați și care ar putea să formeze un grup de extremă dreapta, având nevoie de cel puțin 25 de deputați din șapte țări.


Acest bloc reprezintă 40 de deputații, dintre care peste jumătate provin din FN, în urma triumfului pe care formațiunea l-a obținut în alegeri în Franța.


Parlamentul i-a clasat, de asemenea, într-o rublică intitulată "alții" pe aleșii al cărui partid nu era reprezentat în Parlamentul în exercițiu, ca Mișcarea Cinci Stele a lui Beppe Grillo din Italia, partidul antieuro AfD din Germania sau neonaziștii din cadrul formațiunii Zori Aurii din Grecia. Acest ansamblu eteroclit ar deține 67 de mandate.
Grupul conservatorilor britanici și polonezi ar obține 40 de mandate (-2).




Sursa: www.realitatea.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.43 secunde