Cum va arăta stema municipiului Medgidia

543
4
Cum va arăta stema municipiului Medgidia - stemavariantafinalamedgidia-1331056994.jpg
Reprezentanții Primăriei Medgidia au luat în dezbatere proiectul privind realizarea stemei Medgidiei, conform prevederilor H.G. 25/2003, privind stabilirea metodologiei de elaborare, reproducere și folosire a stemelor județelor, municipiilor, orașelor și comunelor.
Drept urmare, din cele șase variante, propuse de specialiștii în heraldică, varianta aleasă și prezentată spre dezbatere conține următoarele elemente semnificative: scutul triunghiular ce respectă convenția națională privind stemele municipiilor, coroana murală cu cinci turnuri crenelate ce semnifică faptul că localitatea are rangul de municipiu, podul - cu referire la podul rutier de peste Canalul Dunărea Marea Neagră din localitate, brâul undat de argint care simbolizează Canalul, un ciorchine de strugure ce se referă la culturile de viță de vie din zonă. Un alt element ce se regăsește în stemă este sabia Akinakes, cu trimitere la descoperirile făcute în anul 1955, la cariera de ciment aparținând fabricii de la Medgidia, unde s-a descoperit o aplică din bronz în formă de pumnal de tip Akinakes, datând din secolul V î. Hr.
Totodată, pe stemă se mai află leul de aur încoronat, care face parte din sigiliul lui Mircea cel Bătrân, care a înfăptuit prima unire a Dobrogei cu Țara Românească.

Comentează știrea

heraldistul
7 martie 2012
stema

fals.stema medgidiei ar putea avea pe scut un NAS si-o VUVUZEA.primul insemn este MAREAN cel mai pinocchio primar,iar al doilea este CUGET CUMPARAT care raspandeste minciunile primului

zuza11
7 martie 2012
sa vina altul

Nu exista zi sa nu deschid ziarele si sa nu vad o stire despre neputinciosul primar al Medgidiei. Chiar ma enerveaza acest lucru pentru ca el nu a fost capabil sa schimbe in bine viata cetatenilor, dimpotriva a contribuit la indatorarea si saracirea noastra. Daca noi ne plangem ca ne este greu el striga mai tare si se lamenteaza si mai mult si atunci ma intreb de ce este el la primarie si nu un alt cetatean oarecare care ar putea face acelas lucru ca si el?! Vrem un primar care cauta si gaseste solutii pentru acest oras , ca de Marean ne-am saturat !

paul
7 martie 2012
stema

de fapt la dezbatere au fost prezentate 2 proiecte,unul privind iluminatul public si 2 stema.Nu spuneti nimic despre comentariile facute cu privire la o alta furaciune ce vrea sa o faca repede ,repede Iordache, pentru stema a venit cu 6 variante pentru iluminat una si buna dupa palaria lui Iordache.Ce fel de dezbatere a fost cu 15 oameni in sala ,credeti ca pe megidienii nu ii interesa proiectul eu cred ca da dar serviciul de comunicare in loc sa anunte prin oras aceasta dezbatere are o alta preocupare sa anunte cine sa participe la lansarea candidaturi lui musiu Iordache.Iordache tu chiar nu intelegi ca nu te mai vrem nu ai potential de primar asta e ce sa faci dute inapoi la drumuri pana nu se ocupa locul.

medgidian
7 martie 2012
vai,vai ce proiect inaltator!

Pe mine ma intereseaza stema? Mareane,pleaca si lasa-ne ca nu ai facut nimic atat timp cat ai fost primar pt. ca noi medgidienii sa traim mai bine. Ce-mi trebuie mie stema? Pune mai,pe stema si cimitirul cu care va laudati atat ca l-ati facut super,de parca noi vrem sa traim in cimitir si nu in oras. Orasul este infect.Ai furat Iordache,impreuna cu acolitii tai.Aia a fost dezbatere?Nu va este rusine? Un grup de 20 oameni hotarasc pt. noi? Mai si spui la sfarsit ca nu au fost contre. Ba da,oamenii,atatia cati au fost in sala nu au fost de acord cu proiectul tau. Sa-ti fie rusine ca minti.Afara!!!!Jos Iordache!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5613 secunde