Cum vrea Primăria Constanța să creeze locuri de muncă pentru persoanele cu handicap

207
1
Cum vrea Primăria Constanța să creeze locuri de muncă pentru persoanele cu handicap - consilieriilocalivorinfiintasedi-1403538731.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali ai municipiului Constanța s-au reunit, ieri, în cadrul ședinței ordinare a lunii iunie. Pe ordinea de zi s-au aflat 32 de proiecte de hotărâre, aleșii locali aprobând rectificarea bugetului pe anul 2014, dar și reglementarea situației fiscale a unor contribuabili care au sediul sau punctul de lucru sau dețin bunuri impozabile în incinta Portului Constanța Sud. Pe lângă aprobarea unor planuri urbanistice de detaliu și construire imobile, consilierii locali au votat unul din cele mai importante proiecte de hotărâre menit să vină în ajutorul persoanelor cu handicap.

Astfel, a fost aprobat proiectul de hotărâre privind înființarea unei societăți comerciale cu răspundere limitată de interes local, cu asociat unic municipiul Constanța, cu denumirea "Dizabatelier" SRL.

Sediul social va fi pe strada Badea Cârțan nr. 3 din Constanța, iar obiectul principal de activitate vizează activități de asistență socială, fără cazare, pentru bătrâni și pentru persoane aflate în incapacitate de a se îngriji singure.

Potrivit primarului Radu Mazăre, în Constanța era nevoie de o astfel de societate pentru a veni în sprijinul celor cu handicap care doresc să muncească. El a mai spus că toate cheltuielile necesare pentru înființarea societății comerciale "Dizabatelier" se asigură din bugetul de venituri și cheltuieli al municipiului Constanța.

"De-a lungul celor 14 ani de mandat au existat multe persoane cu handicap care mi-au cerut ajutorul pentru a-și găsi un loc de muncă, lucru extrem de greu pentru ei. Pe unii am putut să-i ajut să se angajeze prin turism, pe unde am mai știut și eu, dar este nevoie de o astfel de societate care să le ofere de lucru. Unii pot face mături, alții pot lucra pe calculator și sunt multe alte activități pe care le-ar putea face. Chiar și noi, la primărie avem un băiat cu handicap care lucrează la fonduri europene și el este în cărucior", a declarat primarul Radu Mazăre.

La final, toți aleșii locali au fost de acord că acești oameni au nevoie de ajutor, astfel că proiectul de hotărâre prin care se înființează această societate comercială aflată în subordinea Consiliului Local Municipal Constanța va lua în scurt timp ființă.

Potrivit calculelor, aproximativ 1.000 de persoane cu handicap din Constanța vor putea fi angajate în diverse domenii de activitate. 

Comentează știrea

Scylla
25 iunie 2014
somnul ratiunii

Poate se hotarasc sa dea pana la urma societati asteia un nume civilizat. "Dizabatelier" este deocamdata consiliul local al municipiului.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4552 secunde