Dacian Cioloș: Elie Wiesel a fost o voce neobosită împotriva violenței, opresiunii și rasismului

60
Dacian Cioloș: Elie Wiesel a fost o voce neobosită împotriva violenței, opresiunii și rasismului - dacianciolossuparatpoza82368400-1467541962.jpg

Articole recomandate

Premierul Dacian Cioloș a transmis un mesaj de condoleanțe la moartea scriitorului Elie Wiesel, laureat al Premiului Nobel pentru pace.



"Elie Wiesel a plecat la Dumnezeu. Supraviețuitor al lagărului de la Auschwitz și al ororilor Holocaustului, și-a distilat suferința în iubire față de semeni. A fost un mesager al umanității, o voce neobosită împotriva violenței, opresiunii și rasismului. Viața și scrierile lui rămân în istorie ca mărturii ale păcii și demnității umane, manifeste ale credinței lui Elie Wiesel că forțele binelui și ale libertății pot fi victorioase peste tot în lume. Dumnezeu să-l odihnească și să-l aibă în pace", a transmis premierul Dacian Cioloș, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Supraviețuitorul Holocaustului Elie Wiesel a murit sâmbătă, la vârsta de 87 de ani.

Elie Wiesel a fost un prolific scriitor, autor al peste 50 de opere, evreu-american de origine română, profesor, filosof, ziarist, eseist și activist pentru drepturile omului.

El este cunoscut în special pentru biografia sa, "Noaptea", în care autorul rememorează experiențele sale din lagărul de exterminare de la Auschwitz.

Succesul cărții sale se explică și prin faptul că lucrarea se bazează pe experiența și trăirile sale ca prizonier la Auschwitz, Buna și lagărele de concentrare de la Buchenwald.

În anul 1986 a fost distins cu Premiul Nobel pentru Pace, fiind supranumit de către Comitetul norvegian Nobel "mesager pentru omenire". 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0694 secunde