Dan Cristian Popescu: Guvernul Orban a fost preocupat doar de alegeri, nimic altceva

143
Dan Cristian Popescu: Guvernul Orban a fost preocupat doar de alegeri, nimic altceva - 1-1599391003.jpg

Articole recomandate

Candidatul PSD la alegerile locale pentru primăria sectorului 2, Dan Cristian Popescu, a afirmat astăzi, într-o conferință de presă susținută la sediul partidului, că după aproape un an de zile în care Guvernul Orban a lăsat combaterea pandemiei în seama administrațiilor locale, bugetele acestora sunt secătuite, potrivit Agerpres.


"Astăzi nimeni nu știe dacă școlile vor începe pe 14 septembrie sau pe 1 octombrie, singurul lucru pe care-l știe toată lumea este că pe 27 septembrie vor fi alegerile, pentru că încă de acum nouă luni de zile, de la învestire, Guvernul Orban a fost preocupat doar de alegeri, nimic altceva. Nici de combaterea pandemiei, nici de economie, nici de nivelul de trai al românilor. Atrag atenția că administrația locală este la limită. După aproape un an de zile în care Guvernul Orban a lăsat combaterea pandemiei în seama administrațiilor locale, bugetele sunt secătuite. Este revoltător să spui cu o săptămână înainte de începerea școlilor că este posibilă amânarea cu două săptămâni. Este o bătaie de joc la adresa tuturor - copii, părinți, profesori, autorități locale. Pentru a avea un sistem de educație adecvat este nevoie de predictibilitate, nu de anunțuri făcute pe repede înainte, pe modelul ordonanțelor de urgență făcute cu o seară înainte când toți românii așteptau miezul nopții pentru a ști ce au voie și ce nu au voie să facă a doua zi", a declarat Dan Cristian Popescu, care este viceprimar al sectorului 2.


El a precizat că este revoltător faptul că Guvernul nu și-a îndeplinit obligațiile, nu a achiziționat tabletele promise copiilor și nu a distribuit măști de protecție nici pentru elevi și nici pentru personalul didactic.


"Au avut la dispoziție toată vara și nu au făcut nimic. Este cu atât mai revoltător, mai ales după ce tu, Guvern, nu ți-ai îndeplinit niciuna dintre obligații. Nu ai achiziționat tabletele promise copiilor și nici nu le-ai distribuit copiilor care aveau nevoie de ele, nu asiguri măști de protecție nici pentru elevi, nici pentru profesori, nu ești capabil să emiți în timp util niște norme ferme care să stabilească cum trebuie să înceapă școlile. Asta mai ales în condițiile în care în haosul creat de Guvernul Orban cu toții am făcut eforturi supraomenești - primari, directori de școli, cadre didactice, părinți, pentru a suplini lipsa de implicare a Guvernului", a mai spus candidatul PSD la primăria sectorului 2.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4774 secunde