Dăncilă: Decretul semnat de Iohannis pentru prelungirea mandatului șefului Armatei este nelegal

173
Dăncilă: Decretul semnat de Iohannis pentru prelungirea mandatului șefului Armatei este nelegal - iohanniscsat-1546000213.jpg

Articole recomandate

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că decretul pentru prelungirea mandatului șefului SMG, Nicolae Ciucă, semnat de președintele Klaus Iohannis, nu respectă condițiile de legalitate și creează premisele unui conflict juridic de natură constituțională.


"Decretul anunțat de președinte considerăm că nu respectă condițiile de legalitate și creează premisele unui conflict juridic de natură constituțională", a susținut premierul Dăncilă.

Ea a afirmat că "totul pare un scenariu pus în scenă de președintele Iohannis de ceva vreme".

"În spațiul public apăruse deja informația că președintele va face un pas în prelungirea mandatului actualului șef al Statului Major și aș vrea să fie foarte clar, nu vorbim aici despre persoane, ci strict despre respectarea legii. Nici în acest caz președintele nu a explicat refuzul în ședința CSAT", a mai declarat Viorica Dăncilă.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, vineri, că CSAT nu a aprobat propunerea ministrului Apărării pentru șeful Armatei, situație care a fost generată de incompetența PSD. Președintele a anunțat că a semnat decretul de prelungire a mandatului de șef al Statului Major General al Armatei pentru generalul Nicolae Ciucă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0405 secunde