Dănuț Culețu câștigă mandatul de deputat în urma procedurii de redistribuire

619
Dănuț Culețu câștigă mandatul de deputat în urma procedurii de redistribuire - danutculetufortacivica8-1355158631.jpg
Fostul prefect și candidat al ARD Constanța pe Colegiul 9, Dănuț Culețu, va ajunge, cu siguranță, în Parla-mentul României prin redistribuirea mandatelor de deputat. 


Concret, Remus Cernea de la USL a câștigat mandatul de deputat pe Colegiul 9 după ce a obținut 20.565 de voturi, adică un procent de 57,23%. Pe locul doi în Colegiul 9 s-a clasat Dănuț Culețu cu 8.644 de voturi, respectiv, 24,05 % iar pe locul trei, președintele PP-DD Constanța, Gheorghe Slabu, care a obținut 3.886 de voturi, adică, 10,81%.

Menționăm că, scorul obținut de Dănuț Culețu este cel mai mare scor luat de candidații ARD Constanța la Camera Deputaților, motiv pentru care el va deveni deputat în urma procesului de redistribuire a mandatelor așa cum prevede legea electorală. În aceste condiții, se poate spune că, locuitorii din Colegiul 9 vor fi reprezentanți în Parlamentul României de doi deputați: Remus Cernea de la USL și Dănuț Culețu de la ARD.

Deoarece scorul obținut în urma alegerilor de duminică îl dă deja câștigător al unui mandat prin redistribuire, Dănuț Culețu a organizat, ieri, o conferință de presă la sediul filialei constănțene a Forței Civice, Culețu fiind și președintele acestei formațiuni politice de la malul mării.

Încă de la început, el a felicitat câștigătorii acestor alegeri, în speță, USL. De asemenea, Dănuț Culețu a spus că speră ca USL să aibă înțelepciunea necesară pentru a nu pica pe panta autoritarismului.

În altă ordine de idei, proaspătul parlamentar a precizat că a fost o campanie electorală lungă și istovitoare și a mulțumit constănțenilor care l-au votat, echipei de campanie de la Forța Civică, familiei, dar și mass-mediei. De asemenea, el a ținut să mulțumească echipei ARD Constanța și, în mod special, lui Gigi Chiru.

"Mulțumesc echipei mele de la Forța Civică dar și echipei ARD și, în mod special, lui Gigi Chiru cu care m-am înțeles foarte bine. Sper ca, la final, prin redistribuire să câștige și el mandatul de senator pentru a face în continuare echipă și în Parlament", a declarat Dănuț Culețu.

În altă ordine de idei, el a precizat că, greul de-abia acum începe deoarece are foarte multe proiecte pe care dorește să le pună în aplicare așa cum a promis în campania electorală.

Economist de profesie, cel mai probabil, Dănuț Culețu va face parte din Comisia de buget-finanțe a Parlamentului României. De altfel, și proiectele sale vizează teme din aceste domenii.

"Printre altele, am în vedere proiecte care includ ieșirea din criză și relansarea economică dar și inițierea unei legi care vizează falimentul personal, lege care ar veni în ajutorul celor care, din motive temeinice, nu-și mai pot plăti ratele la bancă", a declarat Dănuț Culețu.

Pe plan politic, el a spus că inten-ționează să consolideze echipa de la Forța Civică Constanța și speră ca, după numărarea tuturor voturilor la nivel național, formațiunea să obțină cel puțin 10 mandate de deputați pentru a forma un grup parlamentar.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 10 Decembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : Constanța, AFACEREA USL
Pagina a fost generata in 1.2104 secunde