Darius Vâlcov a depus jurământul de învestitură

57
Darius Vâlcov a depus jurământul de învestitură - dariusvlcov11-1409214260.jpg

Articole recomandate

Darius-Bogdan Vâlcov a depus, în această dimineață, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcția de ministru delegat pentru Buget. 
La ceremonia de învestitură au participat președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta.
Traian Băsescu l-a sfătuit pe Darius Vâlcov să fie "un ministru al Bugetului al României și nu un ministru al Bugetului al unor interese electorale".
"Dacă România nu-și va respecta angajamentele, pericolul de derapaj economic este mare. Să fiți un ministru al Bugetului al României și nu un ministru al Bugetului al unor interese electorale. Știu că sunteți un om hotărât și sper să puneți interesele României deasupra oricăror altor interese. Dacă vreodată veți considera necesar să mă consultați, faceți-o pentru că în mod cert veți avea ce afla de la mine", a afirmat președintele, potrivit B1.ro.
Totodată, Traian Băsescu a susținut că "Europa nu are altă soluție decât continuarea opoliticor de consolidarea fiscală".
"Vă spun câteva îngrjorări ale mele: avem obligații asumate ca urmare a tratatului fiscal ratificat în Parlament și a programelor de reformă transmise de guvern către Comisia europeană și adoptate de comisie, avem obligații legate de realizarea criteriilor din tratatul fiscal: MTO. Avem posibil obligațiile care vor rezulta dintr-o eventuală revotare a legii CAS-ului, avem confinațarea pentru fondurile europene. Toate creează în momentul de față un sentiment al unui impact în relația dintre România și FMI și implicit CE și BM", a mai spus președintele.
Traian Băsescu a semnat miercuri Decretul prin care se ia act de demisia lui Liviu Voinea și cel de prin care îl instalează pe Darius-Bogdan Vâlcov în funcția de ministru delegat pentru Buget, informează Administrația Prezidențială.
Darius Vâlcov a fost propunerea lui Victor Ponta pentru Ministerul Bugetului. 
Această nouă propunere vine după ce președintele Traian Băsescu a refuzat numirea lui Claudiu Manda la acest portofoliu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3715 secunde