Darius Vâlcov a LIPSIT de la proces, invocând că se află la muncă

153
Darius Vâlcov a LIPSIT de la proces, invocând că se află la muncă - 7046951515504494dnacerepedeapsam-1540289997.jpg
Procesul în care Darius Vâlcov este acuzat de instigare la dare și luare de mită, a început, marți, în Gorj, cu o amânare, judecătorul luând decizia la solicitarea consilierului premierului și a celorlalți 3 inculpați din dosar. Fostul ministru a transmis că nu se poate prezenta, fiind la locul de muncă, la Guvern, scrie romaniatv.net

Fostul ministru al Finanțelor și senator de Olt, Darius Vâlcov, nu s-a prezentat, marți, la Tribunalul Gorj, acesta cerând în scris amânarea termenului de judecată, cu precizarea că "se află în imposibilitatea de a prezenta în fața instanței, întrucât se află la locul de muncă, la Guvernul României".

Ceilalți trei inculpați în dosar, respectiv Mircea Dogaru, fost consilier juridic al Millenium Topgraphica, Elena Calotă, administratorul societății, ambii judecați pentru dare de mită, dar și funcționarul public din cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliare Olt, Eduard Cincu, acuzat de luare de mită, au cerut și ei amânarea pentru a-și angaja apărători. În aceste condiții, magistratul de caz a stabilit ca următoarea înfățișare să aibă loc pe 6 noiembrie, scrie Hotnews.ro.

Consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, este acuzat de instigare la dare și luare de mită, procurorii având informații că Vâlcov ar fi mituit un funcționar din cadrul Oficiului de Cadastru.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Darius Vâlcov este acuzat că a inițiat constituirea unui număr de trei societăți care acționau ca un tot unitar, respectiv SC Millenium Topographica SRL, SC Contis Company SRL și SCA Ciobanu și Asociații. Ulterior, fostul ministru al Finanțelor Publice a decis să-l coopteze, în cadrul uneia dintre acestea, pe Eduard Cincu, funcționar al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliare(OCPI) Olt, care să verifice în prealabil documentația întocmită de către angajații SC Millenium Topographica SRL - având ca activitate cadastru - astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI.

Potrivit anchetatorilor, Mircea Dogaru a fost cel care, în perioada ianuarie - aprilie 2012, i-a remis lui Eduard Cincu, funcționar public din cadrul OCPI Olt, suma de 1.000 lei lunar, el fiind acuzat de dare de mită în formă continuată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4859 secunde