De ce s-a întâlnit deputatul Chirilă cu ambasadorul Republicii Azerbaidjan în România

271
Deputatul PDL Constantin Chirilă, membru al Grupului parlamentar de prietenie cu Statul Azerbaidjan din Parlamentul României, a participat, ieri, la întâlnirea cu excelența sa Eldar Hasanov, Ambasadorul Republicii Azerbaidjan în România alături de senatorul Gheorghe David, președintele Grupului parlamentar de prietenie.

În cadrul întrevederii, principalele teme puse în discuție au fost importanța cooperării economice dintre cele două state prin organizarea celei de a 5-a sesiuni economice a comisiei interguvernamentale de colaborare, commercial - economică și tehnico - științifică la București, cooperarea energetică prin intermediul proiectului AGRI (Azerbaijan-Georgia-Romania Interconnector) care are ca scop diversificarea surselor energetice. Totodată, s-a mai discutat despre finalizarea negocierilor privind acordul celor două guverne de eliminare a vizelor pentru pașapoartele diplomatice și de serviciu.

Potrivit deputatului Constantin Chirilă, la finalul convorbirilor s-a precizat că România și Azerbaijan au puncte de vedere asemănătoare, în politica energetică care include diversificarea surselor și rutelor de energie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9911 secunde