Delegația FMI s-a întâlnit cu premierul Victor Ponta

75

Articole de la același autor

O misiune a FMI se află la București pentru discuții privind un nou acord de împrumut cu România, autoritățile precizând anterior că doresc ca un nou acord să fie încheiat pentru o perioadă de doi ani.

Premierul Victor Ponta a declarat că România va conveni, până în această toamnă, un nou acord preventiv cu Fondul Monetar Internațional și Uniunea Europeană, cu o valoare între trei miliarde euro și cinci miliarde euro și cu mai puține condiții decât cele două înțelegeri anterioare.

Următorul acord cu România, de tip preventiv, va fi unul de consolidare macroeconomică și de reforme structurale, urmărind în principal disciplina politicilor, și va presupune privatizarea și restructurarea unor companii de stat.

Consiliul Director al FMI a avizat, la sfârșitul lunii iunie, cu trei derogări, ultimele evaluări ale acordului cu România. Acordul României cu FMI și UE, în valoare de 5 miliarde de euro, a fost tratat de autoritățile române ca preventiv, fără să fie trase fonduri, după o înțelegere de tip stand-by de circa 13 miliarde de euro semnată în 2009 și încheiată în 2011.

Ultimul acord a fost parafat în primăvara anului 2011, în continuarea acordului început în 2009, și trebuia să fie finalizat în martie 2013. Board-ul FMI a aprobat în martie cererea autorităților române de extindere cu trei luni a acordului, până la sfârșitul lunii iunie, astfel încât Guvernul să aibă timp să reducă arieratele și să adopte măsuri de îmbunătățire a managementului companiilor de stat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.736 secunde