Deputații PDL vor ca femeile să fie obligate la consiliere dacă vor să facă avort

351
2
Un proiect de lege susținut de câteva zeci de deputați și senatori democrat-liberali obligă toate gravidele să meargă la un cabinet de consiliere psihologică, fără al cărui aviz nu vor putea face avort dacă doresc asta.

Pe lista celor care au semnat pentru susținerea legii se numără Elena Udrea, Raluca Turcan, Cristian Boureanu sau Ioan Nelu Botiș, iar inițiatorii sunt Sulfina Barbu și Marius Dugulescu.

Practic legea instituie înființarea, funcționarea și organizarea cabinetelor pentru criza de sarcină.

Cabinetele de consiliere pentru criză de sarcină sunt instituite cu scopul de a informa într-un cadru organizat, confidențial și sigur, femeile însărcinate cu privire la riscurile avortului, la drepturile și avantajele pe care femeile însărcinate le au conform legii, astfel încât decizia pe care o iau privind sarcina să fie în deplină cunoștință de cauză, se arată în proiectul de lege.

Astfel, apare consilierul pentru criza de sarcină - medic, psiholog sau asistent social, certificatul de con-siliere - dovada că femeia a avut parte de consiliere și perioada de gândire - adică perioada în care femeia va reflecta asupra a ceea ce va face cu sarcina. 

Comentează știrea

l...........
10 aprilie 2012
tara piere si baba...

mai bine v-ati gandi cum sa cresteti nivelul de trai,cum sa obligi pe cineva sa plateasca si la psiholog dupa ce ca nici alocatiile nu le dati cum trebuie.Voua va trebuie mai mult decat un control psihologic !

C-tin
10 aprilie 2012
Antiavort

Domnilor deputati, preocupati de nivelul demografic, ia incercati sa repartizati oricarei familii tinere cate un apartament ANL. In continuare, in urmatorii cinci ani reduceti valoarea de cumparare al apartamentului la jumatate de fiecare eveniment in care se naste un copil in acea familie. Asigurati salariu minim pe economie mamelor care stau trei ani sa creasca copiii. Faceti ca scoala OBLIGATORIE sa fie GRATIS ( carti noi si rechizite ) Asigurati locuri de munca OBLIGATORIU pentru tinerii care au implinit 21 de ani. Realizati un sistem de pensii VOLUNTAR ( platesc personal catre fondul ales ) nu sa bage mana in buzunar statul si banii jecmaniti sa ajunga la un fond particular care continu da semne ca intra in faliment.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3609 secunde