Deputatul Ciuhodaru vrea ca toți demnitarii să depună cazier medical

152
Deputatul Ciuhodaru vrea ca toți demnitarii să depună cazier medical - tudorciuhodaru-1360148329.jpg
Deputatul PP-DD, Tudor Ciuhodaru, a depus, la Parlament, un proiect de lege prin care toți demnitarii sunt obligați să-și facă un cazier medical care să cuprindă toate datele medicale ce atestă starea lor de sănătate. Scopul cazierului ar fi împiedicarea folosirii documentelor medicale pentru obstrucționarea justiției. Un alt proiect al lui Ciuhodaru are ca scop instituirea obligativității depunerii unui cazier profesional.

Ciuhodaru, medic urgentist de profesie, vrea ca, începând de la președinte, prim-ministru și parlamentari până la magistrați și aleși locali, toți să-și depună actele care atestă drumurile lor pe la medici sau farmaciști, de la electrocardiograme până la rețete pentru antidiareice, supozitoare sau antihelmintice.

"Cazierul medical cuprinde totalitatea datelor medicale obiectivate prin documente medicale care atestă starea de sănătate a persoanei", se arată în articolul 2 al proiectului de lege al medicului.

Deputatul crede că sunt mult prea frecvente cazurile în care unele persoane invocă starea de sănătate pentru a amâna înfățișarea la tribunal, pentru a scurta regimul de detenție în cazul celor încarcerați și chiar pentru a amâna înlocuirea din funcție deoarece bugetarii nu pot fi demiși dacă se află în concediu medical. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3782 secunde