E oficial. Aleșii locali beneficiază de pensii speciale

172
1
E oficial. Aleșii locali beneficiază de pensii speciale - pensiispecialevot-1466540572.jpg

Articole recomandate

Senatul României a votat, marți, proiectul de lege prin care se acordă pensii speciale primarilor, informează România TV. Proiectul a întrunit 101 voturi 'pentru', 6 abțineri și un vot 'împotrivă'.


Potrivit celor adoptate, aleșii locali vor primi pensii speciale după un mandat întreg. Nu vor beneficia de această pensie cei care au fost condamnați definitiv cu executare în exercitarea funcției de ales local, primar, viceprimar, președinte de consiliu județean și vicepreședinte de CJ. Nu se pot cumula pensia de ales local și cea de parlamentar. Această lege va intra în vigoare din ianuarie 2017, iar banii pentru pensiile aleșilor locali vor fi acordați de la bugetele locale.

"E clar că primarii din România lucrează pentru comunitățile pe care le reprezintă și pentru munca lor nu sunt încă plătiți la nivelul muncii lor. Salariul lor este mic în comparație cu munca pe care o prestează. Orice Guvern ar trebui să aibă ca prioritate creșterea salariilor primarilor, însă, pentru fi consecvenți, noi milităm ca pensiile speciale să nu existe. Pensiile trebuie să se bazeze pe o contributivitate. În aceste condiții, grupul parlamentar liberal se opune acordării de pensii speciale oricăror categorii sociale", a arătat Motoc.

Comentează știrea

costica
22 iunie 2016
opinie

Oferta noua! Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie imediat de oameni extrem de seriosi si care vor sa colaboreze cu noi urgent intr-o activitate part-time sau full-time, la alegere, cu castiguri rapide de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Cand doriti mai multe informatii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:pacurarucostica1963@gmail com

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 21 Iunie 2016
Stire din Politică-Administrație : PNL fuzionează cu UNPR
Marţi, 21 Iunie 2016
Stire din Politică-Administrație : Corlățean, la mâna senatorilor
Pagina a fost generata in 3.7025 secunde