Elena Udrea spune că ar fi interesată de funcția de premier

164
2
Deputatul Elena Udrea a declarat, vineri, că în acest moment nu este interesată să candideze la Președinția României însă ar accepta funcția de premier într-o viitoare guvernare a PDL.

"Aș accepta funcția de premier pentru că această funcție ți-o dă partidul, în vreme ce funcția de Președinte al țării ți-o dă poporul", a afirmat Elena Udrea, în cadrul unui briefing de presă. 

Privitor la numele eventualilor candidați la șefia statului, Elena Udrea a spus că are în minte cinci nume, "din păcate toate de bărbați, trei dintre aceștia fiind membri ai PDL". 

Deputatul democrat-liberal a subliniat că în prezent ceea ce-și dorește este câștigarea șefiei partidului în cadrul Convenției Naționale din 23 martie. 

"La acest moment doresc să câștig președinția PDL, lucru care ar însemna, din punctul meu de vedere, un pas enorm pentru clasa politică românească, pentru societatea românească, deoarece ar dovedi că o femeie poate să ajungă într-o funcție atât de importantă", a precizat Elena Udrea.

Comentează știrea

Hanibal
16 martie 2013
vrea sa castige

Dna Udrea nu prea stapaneste bine teoria selectiei si elitelor. Functia de presedinte este data,in principiu,de popor,dar nu intotdeauna.Exista state unde presedintele este numit (ales)de catre parlament.Functia de premier ,nu este conferita de partid ci este o consecinta a faptului ca o parte din popor a determinat prin votul sau ca un partid sa castige alegerile si sa formeze guvernul. In consecinta,daca PDL condus de presdintele Elena Udrea va castiga viitoarele alegeri generale,va deveni si premier daca nu intervin anumiti factori prevazuti de lege.In frenezia de care e cuprinsa,dna Udrea crede ca INTREAGA clasa politica si toata societatea romaneasca vor face UN PAS ENORM ,un pas spre ce ? Nu ne spune. Mentalitatea romanilor (cu unele exceptii ) este inca departe de a vedea cu ochi buni ascensiunea femeilor in politica.In alte domenii,se accepta situatia.Pe politicienii cu functii mari,ca de ex,Antonescu,Ponta,MRU si altii nu-i deranjeaza ca nevestele lor castiga mai multi bani decat ei,dar nu vor fi niciodata de acord sa le cedeze functiile politice. Cu exceptia Doamnei Chiajna , exemplu din trecutul indepartat , mai cunoastem doar exemplul Anei Pauker care a reusit sa fie prima femeie din lume care a ajuns ministru de externe si vice-premier. Se cunoaste soarta ambelor,desi Doamna Chiajna merita o soarta mai buna. Nu a reusit,desi ceruse sprijinul lui Suleiman Magnificul si a sotiei acestuia eroina serialului cu care ne delectam .Chiar banuita ca ar face parte din haremul politic al lui Basescu, cadana Elena nu are sanse sa devina prezidenta.

Sorin
16 martie 2013
Drepturi egale

Barbatii si femeile au dreptul sa fie apreciati sau nu,in fuctie de calitati si performante.Asa si Basescu si madam Udrea intra fara probleme in categoria ticalosilor nefrecventabili. Ei si regimul instituit de ei,reprezinta una din perioadele negre ale istoriei neamului de care ne este scarba.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4409 secunde