Elena Udrea: Sunt mulțumită de sezonul estival, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne culcăm pe o ureche

646
Elena Udrea: Sunt mulțumită de sezonul estival, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne culcăm pe o ureche - elenaudrea1-1313160242.jpg

Articole recomandate

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, vineri, la Constanța, că este mulțumită de actualul sezon estival, în prezent stațiunile riverane Mării Negre fiind ocupate la capacitate maximă, dar că această situație nu înseamnă că pe litoralul românesc nu mai trebuie făcut nimic.
''Până acum da, sunt mulțumită. După mine, asta arată faptul că, pe de o parte, oamenii s-au mai relaxat în ceea ce privește presiunea crizei economice și merg în concediu. Pe de altă parte, arată și că aleg turismul românesc, încă aleg să meargă în destinații în România, pe litoralul românesc. Dar asta nu înseamnă că trebuie să ne culcăm pe o ureche și să spunem ce bine că vin oamenii în iulie și august pe litoral, nu mai e nimic de făcut'', a afirmat Elena Udrea, menționând că statisticile arată că au crescut cu aproape 30% cheltuielile populației cu petrecerea vacanțelor.

Potrivit acesteia, la 1 septembrie unii dintre hotelieri vor închide unitățile și vor pleca cu banii ''făcuți în mare parte la negru'' în această vară și ''adio cu litoralul românesc''.

''Așa se va întâmpla. Deci lucrurile acestea trebuie să le combatem. Nu mă satisface foarte mult faptul că văd acum că e un grad de ocupare sută la sută. O să vedem ce o să fie în septembrie. De aceea, sunt multe de făcut și trebuie, zic eu, să rămânem în parteneriat'', a spus ministrul Turismului, potrivit Agerpres.  

Elena Udrea a declarat că, deși în prezent toată lumea ''vede'' că este un grad de ocupare de sută la sută pe litoral, agenții economici vor declara în evidențele contabile, în luna octombrie, că unitățile au fost ocupate în proporție de 60-70%.

''Pe litoralul românesc există din păcate și acest fenomen al evaziunii fiscale. Dar el este mult mai extins în alte zone, cum ar fi turismul rural, de exemplu. Aici, pe litoral, este o capacitate mai mare de cazare și de aceea se vede mai ușor'', a afirmat demnitarul.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7965 secunde