Elena Udrea va fi audiată, joia viitoare, de Comisia parlamentară de anchetă

260
Elena Udrea va fi audiată, joia viitoare, de Comisia parlamentară de anchetă - b9a4be28bb1e0ff24deee124ea6104af.jpg
Comisia care anchetează modul în care au fost cheltuite fondurile publice de Ministerul Turismului a decis să o audieze pe Elena Udrea joia viitoare, a anunțat, ieri, președintele Comisiei, liberalul Ludovic Orban.
Membrii Comisiei de anchetă în cazul Elena Udrea au constatat, ieri, diferențe între planul de achiziții elaborat în martie de Ministerului Turismului și cel din luna iunie, la sumele prevăzute pentru capitolul publicitate, a mai declarat Orban.
"Între planul de achiziții din martie și cel din iunie sunt modificate sume. Inițial, în planul de achiziții era prevăzută pentru publicitate o sumă de aproximativ 1,2 milioane euro, care a fost modificată și, la ora actuală, la cheltuieli de publi-citate - internă și internațională- sunt aproape 2,6 milioane euro. Sunt și alte modificări, aceasta este cea mai semnificativă. În schimb, nu au apărut modificări în alte zone, în care ar fi trebuit să apară modificări, măcar după publicarea articolelor din presă", a spus Orban.
Deputatul PNL a mai precizat că a sesizat o serie de aspecte care aruncă semne de întrebare asupra legalității și corec-titudinii desfășurării unor proceduri de achiziție. "A fost prezentată modificarea caietului de sarcini de două ori pe parcursul unei proceduri de achiziție în cazul încheierii unui contract de publicitate internațională în valoare de 1,2 milioane euro. S-a constatat că nu există nici procedeuri de achiziție nici pe site, nici la solicitarea oficială a jurnaliștilor, pentru o serie de contracte, cum sunt cele trei încheiate în aprilie, pentru publicitate, sărbătorile pascale în Bucovina și «Lumină la malul mării»", a prezentat Orban.
Potrivit lui Orban, la audieri au fost prezentate o serie de elemente care pun la îndoială legalitatea desfășurării procedurii de selectare a partenerului în cazul evenimentului "Lumină la malul mării", concertele organizate de Paști, de 1 și 2 mai.
Orban a mai spus că membrii Comisiei au făcut o analiză preliminară pe fișa bugetară primită de la Ministerul Turismului și au formulat deja patru concluzii preliminare, pe care le vor completa în momentul în care ministerul va pune la dispoziție și  împărțirea bugetului pe trimestre și execuția bugetului pe primele două trimestre.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7317 secunde