Elevii de la Liceul Teoretic "Callatis" au sărbătorit Crăciunul

600
Liceul Teoretic "Callatis" a găzduit miercuri, 21 decembrie a.c., cea de a doua ediție a "Sărbătorii de Crăciun", organizată de elevii instituției de învățământ. Invitați speciali ai evenimentului au fost deputatul Zanfir Iorguș, Liliana Becheru, președintele "Asociației Părinților Liceului Callatis", Mariana Iorguș, reprezentantul Fundației "Callatis", Emilia Dabu, președintele Clubului Artelor "Solteris" Mangalia și membru USR, artistul plastic Karl Robert Perko.

În deschidere, deputatul Zanfir Iorguș și Asociația Părinților de la Liceul "Callatis" i-au premiat pe elevii care s-au făcut remarcați, la nivel local și național, în diferite competiții, concursuri și olimpiade.

Directorul instituției de învățământ, prof. Livia Costache, a prezentat și două dintre concursurile inedite ce s-au desfășurat în ultimele săptămâni la "Callatis". Primul dintre acestea l-a constituit o expoziție-concurs de brazi de Crăciun, la care au participat 23 de clase din cadrul Liceului Teoretic "Callatis". Brazii, împodobiți de elevii fiecărei clase participante, au fost declarați, cu toții, câștigători și premiați în egală măsură.

O a doua competiție, intitulată "Martor la tradiții", se află la a doua ediție și a fost inițiat de prof. Vianora Avădanei și prof. Ramona Buzea. Este vorba despre un proiect regional, înscris în calendarul Ministerului Învățământului, această a doua ediție fiind derulată în colaborare cu alte patru țări. Proiectul a fost derulat cu sprijinul Fundației "Callatis" și a cuprins trei secțiuni: măști tradiționale românești, icoane pe sticlă și creație literară.

În continuare, elevii tuturor claselor de la Liceul "Callatis", începând cu cei din învățământul primar și terminând cu liceenii, au prezentat programe artistice ce au cuprins colinde, dansuri specifice sărbătorii Crăciunului, dar și melodii din repertoriul internațional și adaptări după povești.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2081 secunde