Emil Boc este încrezător că bugetul pe 2010 va trece de Parlament

262
Premierul Emil Boc a declarat, ieri, înaintea dezbaterilor din plenul Parlamentului pe marginea Legii bugetului pentru anul 2010, că are încredere în capacitatea coaliției guvernamentale de a sprijini adoptarea actului normativ.
Economia României va înregistra o creștere de 1,3% din PIB în 2010, dar numai începând cu trimestrul al treilea, șomajul va scădea la 7,5% la finele anului, iar inflația - de la 4% în 2009 la aproximativ 3,7% în 2010, a mai susținut premierul în Parlament.
De asemenea, Boc a menționat că, anul acesta, vor continua programele guvernamentale care au avut succes în 2009 – "Rabla" și "Prima Casă" -, va fi regândit impozitul minim și transformat astfel în impozit forfetar și vor fi continuate politicile sociale referitoare la acordarea de medicamente compensate în proporție de 90% și a pensiei minime sociale. El a precizat că pensia socială minimă ar putea fi majorată dacă economia va evolua pozitiv.
Plenul Parlamentului a început, ieri, discuțiile asupra bugetului de stat și a celui de asigurări sociale pe anul 2010, după ce acestea au fost avizate de comisiile parlamentare de buget-finanțe în urma dezbaterilor care au durat trei zile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7073 secunde