Emil Boc exclude variantele suspendării sau demisiei președintelui Traian Băsescu

260
Emil Boc exclude variantele suspendării sau demisiei președintelui Traian Băsescu - emilboc1342013134-1345665210.jpg

Articole de la același autor

Fostul premier Emil Boc crede că nu se poate pune problema unei noi suspendări a președintelui Traian Băsescu și nici varianta demisiei.


"Nu cred că se poate pune în discuție o asemenea procedură de către oameni care sunt sănătoși la cap. Țara mai are câteva luni până la alegerile parlamentare, economia este în criză, cursul euro-leu se prăbușește, prețul la gaze crește, investițiile străine directe scad, iar noi discutăm de suspendări", a declarat Emil Boc. 


El nu crede că se pune nici problema demisiei președintelui Traian Băsescu, cu care spune că a vorbit telefonic. 


"Eu cred că mandatul președintelui și legitimitatea s-au stabilit în 2009, cu ocazia validării unui nou mandat de președinte al României. După 2014 vom avea un alt președinte și fiecare va decide în cunoștință de cauză pe cine va vota", a menționat fostul premier al României. 


Pe de altă parte, Emil Boc crede că este nevoie de intrarea în normalitate a vieții politice din țară printr-o coabitare prevăzută de Constituție. 


"A menține în continuare orgolii politice, ambiții politice ca primă temă a preocupării tuturor este o mare greșeală și face tare mult rău țării în condițiile actuale. Eu cred că trebuie respectată Constituția în litera și spiritul ei. Litera spune foarte clar că președintele se întoarce la Cotroceni, litera și spiritul Constituției cer un regim de coabitare între președinte și premier, între președinte și majoritatea parlamentară", a mai subliniat Emil Boc.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 22 August 2012
Stire din Politică-Administrație : Băsescu revine la Palatul Cotroceni
Pagina a fost generata in 0.3404 secunde