Emil Boc le recomandă democrat-liberalilor să voteze bugetul pe 2010 fără amendamente

224
Primul-ministru Emil Boc le-a recomandat senatorilor PD-L să voteze bugetul fără amendamente, deoarece suplimentarea fondurilor acordată unui sector ar diminua banii alocați altui sector, însă nu a exclus o rectificare bugetară în funcție de performanțele economiei în 2010.
Întrebat dacă senatorii democrat-liberali i-au solicitat, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o luni cu aceștia, fonduri suplimentare pentru colegiile din care provin, președintele PD-L a răspuns: "Banii sunt cei din buget. Nu avem bani puși deoparte, nu avem buzunare secrete. Nu putem ieși din bugetul cu deficit de 5,9%". Primul-ministru a spus că introducerea euro impune reducerea graduală a deficitului bugetar, astfel încât să se ajungă la un deficit de 3%.
Pe de altă parte, Emil Boc a spus că parlamentarii au dreptul să depună amendamente la proiectul Legii bugetului de stat, însă a susținut că resursele sunt limitate. "Dreptul parlamentarilor de a depune amendamente nu poate fi limitat (...) Rugămintea mea ar fi să mergem pe bugetul așa cum a fost adoptat el în Guvern", a încheiat Boc.
Premierul a spus că este important să se elimine orice sursă de risipă din sistemul public și să se creeze resurse prin economii. Premierul a spus că suplimentarea fondurilor pentru un minister va determina reduceri bugetare la altul, dar nu a exclus a priori alocarea unor bani mai mulți pentru anumite sectoare, acest lucru depinzând de evoluția economiei românești și de economiile făcute de către Guvern.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7436 secunde