Emil Boc: Sperăm ca până pe 19 august să avem un înlocuitor la Ministerul Sănătății

883
Emil Boc: Sperăm ca până pe 19 august să avem un înlocuitor la Ministerul Sănătății - emilboc2-1312793982.jpg

Articole recomandate

Premierul Boc a declarat astăzi că speră că până pe 19 august să fie desemnat un ministru al Sănătății și că numele pentru acest portofoliu vor fi discutate în perioada următoare.

"Am discutat problema Ministerului Sănătății astăzi în Coaliție. Sperăm ca până în 19 august, când expiră termenul legal pentru menținerea interimatului la Ministerul Sănătății de către dl Cseke, să putem găsi un înlocuitor, astfel încât politica de reformă să fie continuată. Încă o dată, îi mulțumim dlui Cseke pentru eforturile pe care le-a făcut, fiind printre miniștrii care au reușit să dea sănătății o altă perspectivă de reformă", a declarat Boc, înaintea ședinței BPN al PDL, potrivit NewsIn.

"Astăzi nu au fost discutate nume. Urmează în perioada următoare să discutăm și nume", a completat el.

Consiliul Permanent al UDMR ar trebui să fie convocat în această săptămână pentru a-l nominaliza pe înlocuitorul lui Cseke Attila, portofoliu care, cel mai probabil, ar urma să revină tot organizației de Bihor, din care face parte fostul ministru. Desemnarea înlocuitorului lui Cseke Attila trebuie decisă în cadrul conducerii centrale a Uniunii, în condițiile în care UDMR nu ia deocamdată în calcul să renunțe la Ministerul Sănătății. Consiliul Permanent nu s-a putut întruni săptămâna trecută în condițiile în care numărul doi în UDMR, Laszlo Borbely, nu se afla în țară.

Este foarte probabil ca viitorul ministru al Sănătății să provină tot din organizația Bihor, din care face parte și Cseke, dar nu neapărat din rândul parlamentarilor. De menționat că, din Bihor, UDMR are trei deputați: Derzsi Ákos (care este și numele cel mai vehiculat pentru acest post), Lakatos Petru și Petö Csilla-Mária. Un alt nume care a apărut în presă drept succesor al lui Cseke este și cel al lui consilierului lui Cseke, Vass Levente.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6942 secunde