Primarul comunei Cuza Vodă, Niculae Horneț:

"Este primul și ultimul meu mandat de primar"

624
1

Articole de la același autor

Lipsa banilor a devenit un fenomen generalizat la nivelul administrațiilor locale din județ. Primarii pornesc în 2015 cu speranța că vor reuși în anul în curs să facă față cheltuielilor administrative locale, mai exact acoperirea cheltuielilor legate de întreținere și plata salariilor aparatului administrativ.

Primarul comunei Cuza Vodă, Niculae Horneț, este hotărât să nu mai candideze, principala nemulțumire fiind lipsa pârghiilor pentru a face ceva pentru comunitatea pe care o reprezintă: "Este primul și ultimul mandat de primar!". Edilul nu mai este interesat de funcția publică de primar din cauză că oricât se plâng autoritățile locale de lipsa banilor, nu e nimeni care să îi și asculte.

Cu toate acestea, extinderea unității de învățământ este una din prioritățile administrației locale. Cu înființarea clasei pregătitoare, actuala școală a devenit neîncăpătoare pentru elevi. În prezent, copiii învață în căminul cultural, unde s-au amenajat două săli de curs. Proiectul pentru extinderea școlii, în valoare de 13 milioane lei, este aprobat și urmează, spune pri-marul Niculae Horneț, să sosească finanțarea. Și proiectul legat de canalizare este finalizat în proporție de 50%, iar lucrările s-au oprit aici. O altă problemă cu care se confruntă autoritățile locale este reprezentată de neîncasarea de la populație a taxelor locale.

"Nu suntem la zi, sunt multe datorii nerecuperate! Sunt familii care urmează să fie debranșate de la apă din cauză că nu plătesc utilitățile! De asemenea, există o serie de construcții abuzive, neînregistrate și nici aici nu se plătesc dările către stat. Legile sunt astea care sunt și nu poți nici dărâma tot satul!", a afirmat edilul comunei Cuza Vodă, Niculae Horneț. Per total, încasările din impozitele locale ajung cu greu la 55%. La acest moment, deși toate cheltuielile au fost reduse și banii sunt strict pentru supraviețuire, fondurile nu vor ajunge până la sfârșitul anului pentru asigurarea salariilor funcționarilor din cadrul primăriei. La nivelul primăriei sunt 10 angajați, ale căror salarii sunt la nivelul anilor trecuți pentru că mărirea de salariu nu a fost prinsă în buget, potrivit primarului Horneț.

Comentează știrea

gâgă
4 februarie 2015
primar normal

Iata, in fine. un primar cu picioarele pe pamant, si care gandeste logic, nu ca altii. Bravo lui.

Articole pe aceeași temă

Vineri, 12 Decembrie 2014
Stire din Cetățenești : Cine poate  cere ajutor  de urgență
Pagina a fost generata in 0.5206 secunde