În perioada 2-5 februarie,

Europarlamentarii se reunesc în prima sesiune plenară din 2009

188
Deputații Parlamentului European s-au reunit, ieri, în prima sesiune plenară din acest an. În cadrul evenimentului, susținut la Strasbourg în perioada 2-5 februarie, europarlamentarii vor dezbate asupra unor probleme precum sancționarea angajatorilor de imigranți ilegali, repatrierea deținuților de la Guantanamo, situația energetică în Uniunea Europeană, dar vor discuta și despre situația din Kosovo și rolul UE.
De menționat este faptul că ieri, în prima zi a sesiunii, PE a adoptat un raport din inițiativă proprie care face referire, așa cum se arată pe site-ul oficial al PE, "la nediscriminarea pe criterii de gen și solidaritatea intergenerațională". Mai exact, temele abordate în cadrul acestui raport se referă la discrepanța între rata de angajare a femeilor și bărbaților, recunoașterea muncii de îngrijire realizată de femei, precum și optimizarea politicilor de armonizare a vieții de familie cu activitatea profesională.
În cea de-a doua zi a sesiunii, eurodeputații vor discuta, în prima parte a zilei, despre problematica folosirii unor state europene de către CIA pentru transportarea și deținerea ilegală de prizonieri. În sensul acesta, Consiliul și Comisia Europeană vor face declarații privind "repatrierea și reinstalarea deținuților de la Guantanamo în contextul deciziei președintelui SUA, Barack Obama, de a închide acest centru de detenție".
Situația din Kosovo și rolul UE se vor afla în atenția europarlamentarilor mâine, atunci când după declarațiile Comisiei și ale Consiliului cu privire la Kosovo, va urma o dezbatere.
Pe aceeași ordine de zi se mai află și declarațiile Comisiei și ale Consiliului referitoare la "protecția diplomatică și consulară a cetățenilor UE în țări terțe". Din acest punct de vedere, PE amintește prevederile Articolului 20 al Tratatului CE, potrivit cărora toți cetățenii EU au dreptul la "protecție diplomatică și consulară din partea unui alt stat membru dacă statul membru de origine nu deține o misiune diplomatică în statul terț".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.0355 secunde