Europarlamentarul Dan Nica solicită eliminarea vizelor SUA pentru români

118
Europarlamentarul Dan Nica solicită eliminarea vizelor  SUA pentru români - dannica-1603211882.jpg

Articole de la același autor

Europarlamentarul Dan Nica, liderul Delegaţiei PSD din Parlamentul European, a cerut Comisiei Europene să acţioneze pentru eliminarea mecanismului de vize impus, în prezent, de Statele Unite ale Americii românilor, bulgarilor, croaţilor şi ciprioţilor şi pentru renunţarea la tratamentul discriminator aplicat statelor membre UE.

„Comisia Europeană are, de şase ani, obligaţia legală să emită un act legislativ prin care să impună, pe bază de reciprocitate, vize pentru cetăţenii americani. Este o tergiversare inadmisibilă, pe care Parlamentul e chemat să o penalizeze. Drept urmare, am cerut, în dezbaterea de ieri din plenul Parlamentului European, o acţiune concretă în acest sens. În caz contrar, prin votul pe care-l vom da mâine pe această temă, vom solicita chemarea Comisiei Europene în faţa Curţii de Justiţie Europene pentru nerespectarea articolului 7 din Regulamentul 2018/1806”, a declarat eurodeputatul PSD, prin intermediul unui comunicat de presă

Dan Nica a menţionat că, în 2014, cinci state membre, inclusiv România, au notificat Comisia pe această temă, iar Executivul european avea obligaţia ca, până la 12 aprilie 2016, să suspende exonerarea cetăţenilor SUA de a deţine viză pentru a călători în Uniunea Europeană.

Dan Nica a precizat că discriminarea impusă cetăţenilor români, bulgari, croaţi şi ciprioţi când călătoresc în SUA este inacceptabilă.

„Mecanismul de reciprocitate iniţiază o procedură cu termene precise şi acţiuni de întreprins pentru a pune capăt unei situaţii de nereciprocitate, în momentul în care Comisia este notificată privind o astfel de situaţie de un stat membru”, se arată în întrebarea cu solicitare de răspuns oral adresată de Comisia europarlamentară pentru Libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne către Comisia Europeană.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5194 secunde