Exercițiu de urgență radiologică, la Cernavodă

649
Exercițiu de urgență radiologică, la Cernavodă - cnecernavoda-1322576313.jpg
Luni 28 noiembrie la Cernavodă s-a desfășurat un exercițiu de urgență radiologică. Exercițiul a decurs conform unui scenariu și pe lângă CNE Cernavodă au mai fost implicați membrii CLSU și elevii unităților de învățământ din oraș.

Conform scenariului stabilit, în jurul orei 13.00 CNE Cernavodă a notificat ISU și Primăria orașului Cernavodă despre producerea unui accident radiologic. Primarul a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență și a luat măsurile de înștiințare a populației cu privire la producerea unei defecțiuni pe amplasamentul CNE Cernavodă.

În jurul orei 14.00, s-a dispus acționarea sistemului de alarmare al orașului. În cazul unui accident real, ar fi urmat informații prin care populația era îndemnată să rămână în clădiri sau dacă sunt pe stradă să se îndrepte spre unul din cele 18 centre de adăpostire de pe raza orașului și să își administreze pastilele de iodură de potasiu.

Acesta a fost al doilea exercițiu de acest fel organizat în acest an la Cernavodă. Și cu această ocazie primăria orașului a implicat unitățile de învățământ și instituțiile publice și a distribuit aproximativ 5.000 de pliante astfel încât populația orașului să cunoască cât mai bine cum trebuie să acționeze în cadrul unui accident.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.537 secunde