Florin Cîțu: Angajații din Sănătate, Învățământ, MAI sau MApN trebuie să fie toți vaccinați sau testați

635
Florin Cîțu: Angajații din Sănătate, Învățământ, MAI sau MApN trebuie să fie toți vaccinați sau testați - citu2-1630144235.jpg
Premierul Florin Cîţu a afirmat sâmbătă că personalul din sistemul public trebuie să fie vaccinat sau testat, argumentând că în zonele unde angajaţii statului intră în contact cu cetăţenii trebuie dată dovadă de responsabilitate.


“Cred că nu doar personalul medical, dar şi personalul din învăţământ şi personalul din MAI, MApN, angajaţii care lucrează pentru Guvern ar trebui ca toţi să fie vaccinaţi sau să fie testaţi”, a declarat premierul la Botoșani, după ce a fost întrebat ce se întâmplă cu personalul medical care nu a fost vaccinat.


”Este varianta pe care eu o voi propune, voi vedea în funcţie de discuţiile cu specialiştii care o să fie varianta aprobată, vom discuta şi în coaliţie. Dar eu cred că acolo unde intrăm în contact cu cetăţenii, trebuie să fim responsabili”, a spus Florin Cîţu.


Premierul a fost întrebat sâmbătă, și dacă va fi necesar paşaportul COVID în mall-uri, în weekend.


“Ne gândim şi la această soluţie. Eu nu sunt adeptul discriminărilor, dar acel paşaport include mai multe variante: persoane vaccinate, persoane testate, persoane care au trecut prin boală. Nu sunt adeptul variantei vaccinaţi/nevaccinaţi care să meargă separat la mall.


Am avut mall-urile deschise anul trecut când nu aveam vaccin şi ele erau deschise. Ar fi hilar şi ridicol să le închidem acum când avem această soluţie, vaccinul. Nu văd această soluţie niciodată”, a afirmat Florin Cîţu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8187 secunde