Florin Cîțu: Pandemia ne-a arătat cât de important este rolul femeilor în această perioadă

266
Florin Cîțu: Pandemia ne-a arătat cât de important este rolul femeilor în această perioadă - florincitu-1620472731.jpg
Pandemia COVID-19 a condus la o creştere a violenţei împotriva femeilor, în timp ce sarcinile şi responsabilităţile casnice ale acestora au crescut, a afirmat, sâmbătă, premierul Florin Cîţu într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Guvernului. El a transmis un mesaj de Ziua egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi în România. Potrivit şefului Executivului, pandemia a accentuat inegalităţile între femei şi bărbaţi în aproape toate domeniile, "a condus la o creştere a violenţei împotriva femeilor, în timp ce sarcinile şi responsabilităţile casnice ale acestora au crescut".


"Deşi instituţiile din România care gestionează cele mai importante domenii de activitate au făcut deja paşi importanţi pentru includerea principiului egalităţii de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi, încă mai sunt inechităţi în ceea ce priveşte accesul acestora în funcţiile de conducere. Mai avem de lucru în această privinţă, dar vreau să ştiţi că sprijin egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi şi cred cu tărie că doar împreună putem trece cu bine peste această perioadă dificilă", a afirmat Cîţu.


El mulţumeşte femeilor care au făcut parte din echipele implicate în gestionarea pandemiei.


"Pandemia COVID-19 ne-a arătat cât de important este rolul femeilor în această perioadă. De cele mai multe ori, au fost în prima linie a luptei împotriva acestui virus şi pentru asta le mulţumesc! Acum, mai mult ca niciodată, avem nevoie de empatie, solidaritate şi trebuie să fim recunoscători", a mai scris Florin Cîţu.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.8191 secunde