Florin Iordache susține că a fost în Piața Victoriei pentru a vedea care este percepția oamenilor

159
Florin Iordache susține că a fost în Piața Victoriei pentru a vedea care este percepția oamenilor - iordache-1486746591.jpg
Fostul ministrul al Justiției, Florin Iordache, a afirmat, vineri, că a fost în Piața Victoriei, pentru a vedea "care este percepția oamenilor" asupra inițiativelor de modificare a legislației penale.



"Trebuia o mai largă comunicare, pentru că, din punctul meu de vedere, s-au făcut niște demersuri normale, constituționale și aceste demersuri cred că, printr-o mai bună comunicare, acei oameni care stau în stradă .... Pentru că am fost în stradă și oamenii nu știau demersurile care sunt și la ce anume se referă legile. (...) Am vrut și eu să văd care este percepția oamenilor. Sunt oamenii nemulțumiți, fără îndoială, de aceea am și hotărât să-mi dau demisia. Nu este normal în acest moment să avem România ruptă în două, cu două mitinguri, unul în Piața Victoriei, altul la Palatul Cotroceni, cu oameni care scandează, iar foarte mulți dintre ei nu au citit conținutul actelor normative", a declarat Iordache la ieșirea din Ministerul Justiției, după predarea mandatului către ministrul interimar Ana Birchall.

În opinia sa, toate problemele apărute în legătură cu modificările aduse legislației penale vor putea fi rezolvate prin dialog, în perioada următoare.

"Am înțeles mesajul public și de aceea mi-am asumat și mi-am depus aseară demisia. Fără îndoială, avem nevoie de întărirea statului de drept și de o justiție independentă. (...) Este anormal să avem o Românie divizată, este anormal ca atunci când încerci să rezolvi anumite probleme, pentru că, din punctul meu de vedere, hotărârile Curții Constituționale sunt obligatorii. Cred că, prin mai mare dialog, aceste probleme vor fi rezolvate, pentru că altfel există imposibilitatea instanțelor să se pronunțe", a mai spus Florin Iordache, potrivit Agerpres.ro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8978 secunde