Fost-ai, lele, cât ai fost…

1761

Articole de la același autor

Partidele politice s-au focalizat, în ultima vreme, tot mai mult, pe desemnarea candidaților la primării. Se fac sondaje, se dau pronosticuri și se evaluează posibilitățile de a pune mâna pe cât mai multe fotolii de primari. E drept că, la nivelul unora dintre formațiunile politice, încă se mai dau bătălii interne și pentru funcțiile de edili-șefi. PD-L este
un exemplu relevant în acest sens, fiind bine-cunoscută "competiția" dintre Laurențiu Mironescu și Dorel Onaca, mutată din birourile partidului până și pe forumuri.
Dar la aceeași dată (se vehiculează deocamdată data de 25 mai) cu alegerile pentru primării vor avea loc și alegerile pentru consiliile locale și județene și, cu toate acestea, partidele nu se grăbesc deloc să își schițeze măcar listele, invocând că ar fi prea devreme să se facă astfel de discuții (?!).

Aproape 70 de democrați vor la CJC
În ceea ce îi privește pe democrați, aceștia, în număr de aproximativ 70 au făcut deja cereri la partid pentru a fi acceptați în cursa electorală. Potrivit liderul PDL, Stelian Duțu, din lista din 2004, doar doi - trei se vor mai regăsi, partidul venind cu propuneri noi. De altfel, unul dintre cei care vor să acceadă la funcția de consilier județean, ba mai mult chiar la cea de vicepreședinte al CJC, este Mihai Petre, care s-a și lansat, de curând, în declarații oficiale în acest sens.
Duțu susține, însă, că după analizarea tuturor cererilor se va trece la selectarea celor care vor candida pentru a reprezenta partidul în conducerea județului pentru următorii patru ani. Data limită oferită de liderul democrat este 1 martie, atunci preconizându-se că se va cunoaște cu exactitate și componența listei pentru CJC.

Liberalul Enescu, de la PE la CJ
Și la liberali se anunță nume noi pe lista pentru consiliul județean. Unul dintre noii veniți în echipa pentru CJC va fi deputatul Gheorghe Dragomir, care a anunțat deja că va intra în competiția județeană și, mai mult, se gândește chiar la fotoliul care în prezent aparține lui Nicușor Constantinescu. Potrivit liderului liberal Gheorghe Dragomir, lista este însă deschisă, iar până în prezent și-au anunțat intenția de a figura pe ea, printre alții, secretarul de stat Gheorghe Albu, actualul consilier județean Gabriel Monea, fostul candidat la euro-parlamentare Marius Enescu, precum și Mihai Lupu.
Dragomir susține că lista va putea fi considerată definitivă numai atunci când va fi depusă, pentru că modificări pot interveni și cu câteva zile înainte.

PSD, la momentul "inventarierii"
Social-democrații, însă, cei care acum dețin supremația în consiliul județean, par a fi cei mai… nepregătiți. Noul secretar executiv al organizației județene a PSD, Cristinel Dragomir, ne-a declarat că acum se află la faza "inventarierii" în județ și nici vorbă de listă pentru consiliul județean. Dragomir susține că este mult prea devreme pentru a se discuta despre cei care vor fi trimiși să candideze pentru funcțiile de consilieri județeni. Așadar, încă se fac cărțile la PSD, acum fiind momentul evaluărilor din cei patru ani de mandat.

Surpriza PRM
Una dintre noutățile din viitorul consiliu județean ar putea fi dată de absența reprezentanților PRM din structura de conducere a județului. Cum la alegerile pentru Parlamentul European, PRM nu a reușit să ajungă la pragul de subzistență al celor cinci procente (inclusiv la Constanța, partidul lui Vadim s-a clasat sub 5%), nici pentru alegerile locale nu se arată un interes crescut al alegătorilor pentru partidul condus, la Constanța, de Radu Comănici.
Așadar, cine pe ce liste ne va reprezenta în mandatul 2004 - 2008 în consiliul județean nu se știe încă. Surprize pot apărea, însă, și la acest nivel, iar nu departe este exemplul lui Petre Stancă, cel care părea destul de bine înrădăcinat în PSD și care acum este… independent. Nu este exclusă nici accederea altor formațiuni politice în consiliul județean.

Până una alta, nu ar strica o evaluare a activității celor care stau să își încheie mandatele de consilieri județeni peste doar câteva luni. Iar aceștia sunt:

PSD
Radu Babuș
Cornelia Fița Bereș
Paul Bocănete
Nicușor Constantinescu
Cristian Darie
Nicolae Dospinescu
Ion Dumitrache
Florea Dumitru
Elena Ioana
Maria Magiru
Ioan Mărcuș
Gheorghe Mihăeși
Petrică Munteanu
Mihai Pariza
Nicolae Peride
Linica Stan
Atanasie Teodorescu
Mihai Claudiu Tusac
Osman Fedbi (UDTR)

PNL
Adrian Bratu
Irina Covacef
Aurelia Frâncu
Ovidiu Cupșa
Gheorghe Iorov
Victor Manea
Vasile Mihalache
Gabriel Monea

PD
Paul Brânză
Gheorghe Chiriac
Dan Gabriel Iordache
Ionel Manafu
Adrian Sponte
Diane Vancea

PRM
Radu Comănici
Niculae Gheorghe
Valentin Vrabie

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9959 secunde