Fostul consilier prezidențial George Scutaru rămâne sub control judiciar

65
Fostul consilier prezidențial George Scutaru rămâne sub control judiciar - scutaru-1443630629.jpg

Articole recomandate

Fostul consilier prezidențial George Scutaru va fi judecat în continuare sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de spălare de bani, potrivit deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție, informează Agerpres.

George Scutaru și vicepreședintele Camerei Deputaților, Dan Motreanu, au fost trimiși în judecată de către DNA, aceștia fiind acuzați de spălare de bani, într-un dosar care privește mita pentru finanțarea campaniei electorale.

Potrivit procurorilor, președintele CJ Buzău, Cristinel Bîgiu (denunțator în dosar), a primit mită în valoare de 700.000 de euro de la primarul din Jilava(Adrian Mladin), în anul 2008.

Banii trebuiau să fie un sprijin pentru Adrian Mladin în demersurile de punere în posesie cu suprafețe de teren aflate pe raza municipiului Buzău.

Banii au fost împărțiți de către Cristinel Bîgiu cu George Scutaru și Dan Motreanu. Aceștia au primit sumele de 170.000 de euro, respectiv 250.000 de euro. Ele erau destinate finanțării campaniei electorale din 2008 pentru alegerile locale și generale ale candidaților PNL.

DNA arată că Scutaru a folosit banii pentru cumpărarea de materiale electorale de la o firma deținută de un cetățean chinez. Acesta i-a furnizat lui Scutaru articole de îmbrăcăminte cu sigla PNL aduse din China (tricouri cu mânecă lungă, jachete de iarnă, căciuli și șorturi).

Procurorii mai notează că George Scutaru a folosit SC Quick Monitoring Media QMM SRL, care avea ca obiect de activitate principal "monitorizare presă", pentru a finanța ilegal campania electorală a PNL din 2008.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 30 Septembrie 2015
Stire din Politică-Administrație : Încep Zilele Recoltei la Mangalia
Miercuri, 30 Septembrie 2015
Stire din Politică-Administrație : Anunț important de la Primăria Constanța
Miercuri, 30 Septembrie 2015
Stire din Politică-Administrație : Senatorii au chiulit din ședința plenului
Pagina a fost generata in 0.9154 secunde