"Afacere" de 28 de miliarde de lei vechi

Fostul primar de la Cernavodă, reținut pentru delapidare

945
Fostul primar de la Cernavodă, reținut pentru delapidare - 4111a04b7bd9fd81883144024da3b13c.jpg
Alături de Gheorghe Hânsă, au mai fost reținuți fiul și fratele acestuia și alte două persoane Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța l-au reținut, ieri, pe fostul primar de la Cernavodă, Gheorghe Hânsă, dar și pe fratele și fiul acestuia, pe fostul jurist al Primăriei Cernavodă și pe un administrator de firmă.
Ei sunt suspectați de o delapidare de aproximativ 28 de miliarde de lei vechi.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus, ieri, reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a lui Gheorghe Hânsă, fostul primar de la Cernavodă. Alături de el au mai fost reținuți fratele și fiul acestuia, Nicolae Hânsă, respectiv Tiberiu Hânsă. De asemenea, fostul jurist al Primăriei Cernavodă, Marin Cadiu, dar și administratorul unei firme din localitate, Mihai Adam, au încăput pe mâna procurorilor.
Fostul primar este acuzat de delapidare, ceilalți patru de complicitate la delapidare, iar toți cinci de asociere în vederea comiterii de infracțiuni. Odată cu propunerea de arestare preventivă, procurorii constănțeni au dispus și trimiterea dosarului celor cinci cu rechizitoriu în fața magistraților de la Judecătoria Medgidia, instanța competentă să judece acest dosar.
Anchetatorii spun că Gheorghe Hânsă, în calitate de primar al localității Cernavodă, în perioada 2005 - 2008, în mod repetat, a determinat încheierea unor contracte cu SC Concer Plus SRL Cernavodă, în scopul delapidării fondurilor publice în interesul său și a membrilor familiei sale, creând astfel un prejudiciu Primăriei Cernavodă în valoare de 28 de miliarde de lei vechi.
Cei cinci vor fi prezentați magistraților de la Judecătoria Medgidia cu propunerea de arestare pentru o perioadă de 29 de zile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5909 secunde