FOTO. "Smart Energy Expo 2022", la Constanţa. Mihai Daraban: "Ne calificăm din toate punctele de vedere în ceea ce înseamnă energie verde"

941
UPDATE. Ana Maria Vatamanu: "Am făcut o echipă bună. Alături de partenerii noștri avem bucuria să găzduim în premieră la Constanța acest eveniment. Această preocupare vine din obligația de a găsi soluții durabile şi sustenabile privind energia. Altă soluție pentru construirea unui viitor sănătos nu există. Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru faptul că sunteți aici. Smart Energy este un subiect prioritar pentru Asociaţia de Dezvoltare Durabilă a județului Constanța. Rolul nostru este acela de a oferi prin experții de care dispunem consultanţă gratuită începând cu CJC până la primăriile din județ. Tot mai multe UAT-uri includ în proiectele lor componente de dezvoltare durabilă"


UPDATE. Tudor Prisecaru: "Sunt unul dintre fanii noilor surse de energie. După atâția ani smart energy ar însemna să complementăm mai multe surse de energie în aşa fel încât să obținem randamentele cât mai mari. Vorbim despre aceste realizări care se îmbunătățesc încontinuu. Trebuie să ne gândim cum vom proceda în momentul în care toate aceste elemente noi se vor transforma în deșeuri. Nu vrem să ajungem peste ani și ani în aceeași situație în care suntem astăzi cu deșeurile. Aceasta ar fi ideea mea!"


UPDATE. Prefectul Silviu Coşa a anunţat, în ultimul moment, că nu mai poate ajunge la eveniment. 


UPDATE. Vergil Chiţac: "Energia verde este mai mult decât o provocare. E un sentiment reconfortant să văd o astfel de expoziție. Dumneavoastră aduceți împreună autoritățile. Invazia Rusiei urgentează demersurile către o energie de tip smart. Toţi cei care sunt aici şi expun vor putea fi implicați în proiectele noastre. Avem 18 unități de învățământ care sunt în faza de implementare și altele 45 care sunt în stadiu de pregătire. Teatrul Fantasio se află în execuție. Vrem totul smart dar și safe. E vorba de copii. Vrem să reabilităm rețelele de transport a energiei. Derulam un proiect pentru iluminatul stradal."


UPDATE. Mihai Lupu: "Este limpede pentru fiecare că tranziția pentru o energie verde este necesară. În ciuda activităților provocate de pandemie sau de război, noi trebuie să ne unim forțele în identificarea celor mai bune soluții. Parteneriatul public privat este cheia unei dezvoltări sustenabile. Este nevoie de dialog între parteneriat public şi privat. Aşa cum spunea domnul Daraban, Dobrogea are un potențial energetic incredibil, care trebuie valorificat. Construirea de noi reactoare la Cernavodă sunt paşi importanți către independenţa energetică a ţării noastre. Reprezentanții industriei de profil ne compară cu nordul Scoției. Investițiile vor contribui la creșterea cercetării în domeniu. Inițiativa de la Constanţa ne aduce pe toţi să luptăm pentru energia verde. Este nevoie de dialog pentru identificarea unor soluții sustenabile. Traversăm o criză fără precedent."


UPDATE. Mihai Daraban: "A fost o mare provocare organizarea acestei manifestări. Noi, la Constanța, ne calificăm din toate punctele de vedere în ceea ce înseamnă energie verde. Suntem primii în ţară la energia eoliană. Este un domeniu a cărei evoluție tehnologică este strâns legată de ce se întâmplă pe piaţa energiei convențională. Iată că acum ne aflăm într-o perioadă în care din păcate ţările conducătoare de energie se încăpățânează să se agaţe de orice criză pentru a menține prețul sus. În primii 10 exportatori de petrol gaze în lume doar Canada nu este dependentă de acest export economic. Din păcate, toate aceste ţări care depind de exporturi merg pe principiul că dorm pentru o zi. Noi, slavă Domnului, nu suntem presați din acest punct de vedere. Dezvoltarea acestei energii verzi nu este condiționată de un termen. Noi punem cercetarea pe primul loc."


Evenimentul ce implică deschiderea oficială a Expoziției-eveniment Constanța Smart Energy Expo 2022 a început.
Ştirea iniţială


Astăzi, cu începere de la ora 13:00, la Pavilionul Expoziţional Constanţa, va avea loc deschiderea oficială a Expoziției-eveniment Constanța Smart Energy Expo 2022.


La evenimentul, organizat de Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța, Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, Consiliul Județean Constanța și Asociația pentru Dezvoltare Regională și Politici Europene, vor lua parte atât reprezentanți ai instituțiilor-gazdă, cât și înalți oficiali ai administrației publice locale și centrale.

Printre aceştia se numără Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Silviu Coşa, prefectul judeţului Constanţa, Mihai Lupu, preşedintele CJC, Vergil Chiţac, primarul municipiului Constanţa, Ana Maria Vătămanu, preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Durabilă Constanţa, George Niculescu, secretar de stat la Ministerul Energiei, dar şi alţii.

Constanța Smart Energy Expo 2022, eveniment organizat în premieră, va avea loc în perioada 19 – 21 august 2022, la Pavilionul Expozițional Constanța, și va găzdui, între altele, workshop-uri pe teme majore și de actualitate privind dezvoltarea modernă și eficientă a mediului de afaceri și, deopotrivă, a comunităților.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6658 secunde